Loading...
KonferensVärlden 1
KonferensVärlden Mötesnytt med en touch av jul
KonferensVärlden Moderna möten med historiska ving
slag
KonferensVärlden ”Jag är den som driver loket fram
åt”
KonferensVärlden Avskilda möten för ökad effektivi
tet och gemenskap
KonferensVärlden Höj mysfaktorn på kontoret
KonferensVärlden Event kalender 2024
KonferensVärlden Talarnas – hållbara talarbyrån av
och med talare
KonferensVärlden Köksmästarnas festliga recept
Mat & Dryck Rånäs Slott Rökt hjortinnanlår server
as med enskottsmajo, rotfruktschips, karamelisserat silverlöksflarn, picklade senapsfrön och riven pepparrot Ett recept av kökschef Dick Isaksson TILL SERVERING: RÖKT HJORTINNANLÅR ROTFRUKTSCHIPS SMÖRGÅS- & BLOMSTERKRASSE PEPPARROT ENSKOTTSMAJO: 2 ST ÄGGULOR 1 TSK DIJONSENAP 1 MSK CHAMPAGNEVINÄGER 2,5 DL ENSKOTTSOLJA SALT OCH SVARTPEPPAR Vispa ihop äggulor, senap och vinäger. Droppa i enskottsoljan försiktigt under ständig vispning. Smaka av med salt och peppar. Förvara i kylen. PICKLADE SENAPSFRÖN: 0,5 DL ÄTTIKA (24%) 1 DL STRÖSOCKER 1,5 DL VATTEN 1 DL GULA & SVARTA SENAPSFRÖN Koka ihop lagen tills sockret smält (ättika, socker och vatten). Låt svalna. Lägg senapsfröna i en ren burk och slå på den ljumna lagen. Ställ sedan i kyl. Kan göras några dagar i förväg. KARAMELISSERAT SILVERLÖKSFLARN: 100 GR SILVERLÖK 1 MSK STRÖSOCKER 25 GR ÄGGVITA Skiva silverlöken tunt och stek den lite först innan du har på socker och låt det sedan karamelisseras. När sockret smält och fått fin gyllenbrun färg, lägg upp på smörgåspapper och låt svalna helt. Mixa lök och äggvita i mixer och häll blandningen på bakplåtspapper och låt torka över natten på 70 grader i ugnen. UPPLÄGGNING: Finhacka hjortinnanlåret och placera på tallriken. Stick ner rotfruktschips och lökflarn. Lägg ut senapsfrön över köttet och spritsa ut enskottsmajo. Pepparoten rivs med cestjärnet och strös över. Toppa slutligen med smörgås- och blomsterkrasse. 55