019 1
Krognytt O´Learys lunch Under hela december månad
erbjuder O`Learys lunch för två personer, men där ni betalar för en. Passa på att ta med kompisen, släktingen eller kollegan på en lunch för två. Det finns tre maträtter att välja på, varav en är vegetariskt. Text: Ulf Hjelting Le Croissant Ytan nedanför Chopchop på Krämaren har stått inaktiv en stund. I vågorna av pandemin valde man att stänga caféet i början av sommaren och sedan dessa har allt stått mer eller mindre orört tills för några veckor sedan. Nu öppnar snart Le Croissant. Cafékedjan finns från Boden i norr till Malmö i söder med totalt 23 etableringar. Foto: Ulf Hjelting Tabu Sushi En gång fanns det här en sportbar. Sedan blev det brittiskinspirerad pub i form av Pennybridge arms med musik och husmanskost på menyn. – Vi ger dig nya upplevelser i sushivärlden. Med en fusion mot våra svenska smaklökar skapar vi upplevelser, hälsar den nya sushirestaurangen via Facebook. På menyn finns även pokébowls med bland annat lax och olika varianter av sushiboxar med varierande innehåll. – Vi kommer att köra vårt café- och bistrokoncept med matiga gourmésallader, pasta och mackor, typ croque monsieur. På våra övriga enheter har vi fullständiga rättigheter vilket vi även hoppas på i Örebro, säger ägaren David Mirzajani. Foto: Ulf Hjelting Mangal BBQ Så har Örebros senaste tillskott bland snabbmatsrestauranger öppnat i det som tidigare var hamburgerian Tuggs lokaler inne i Krämaren. Menyn består till stor del av kebab i olika versioner samt pide (pizza). Själva kallar de det för grill och den första Mangal BBQ öppnade i Kista galleria 2002. Foto: Ulf Hjelting 34 Det går även att inmundiga både sallad och hamburgare och de allra minsta medborgarna har en alldeles egen meny. Under tiden med Tugg kunde det ta upp till 40 minuter, under lunchtid, att få sin mat. Här på Mangal är det snarare tvärtom – blixtsnabbt! Undertecknad hann knappt till bordet innan pucken började blinka och larma att maten var klar. Detta måste vara en av de absolut snabbaste serveringarna jag upplevt. Någonsin. Lunchen bestod av en kebabtallrik med bulgur. Smakerna satt där och bulguren var tillagad i tomatsås. Priset var 99 kronor vid lunchtid. Det kanske inte var någon gigantisk ”big serving” och priset får anses ses som okej. Foto: Ulf Hjelting Julbordslive Inget julbord. Ingen buffé. Inget svullande med efterföljande paltkoma. Fel! Det går visste att äta julbord tillsammans och det med en artist som uppträder via stream. Hämta förbeställd take away eller få det hemkört. Enas om uppträdande artist och var minst 30 personer som gör detta. Genialt! Eller hur? Bakom detta står City Örebro, Region Örebro län, Kulturaktiebolaget och Makeriet. Gå in på Julbordslive.se och läs mer om hur det fungerar.