Årebladv17 1
Till höger: Philip Hafstad driver Svartbergets br
yggeri i Duved. Tanken bakom rymmer 20 000 liter. Nedan: Daniel Flink driver tillsammans med Anders Abrahamsson Åre Bryggcompagni. Längst ner: Utsikt från Ottsjö Brygghus. året. I första hand till de två egna restaurangerna. - Vi har ett nära samarbete med Åre Bryggcompagni och vi jobbar mer ihop än vi konkurrerar. Bryggcompagniet brygger en stor del av vår öl, vi har inte möjlighet och plats att brygga så mycket själva. Till hösten hoppas vi kunna sälja något av våra märken på de lokala systembolagen, säger Carl Nygren. Ottsjö Brygghus Ottsjö Brygghus är det minsta bryggeriet i kommunen. Här brygger Annika Björklund och Stefan Nordin ekologiskt öl. De köpte Brygghuset i höstas och fick börja med att lära sig brygga öl. De räknar med att brygga 8000 liter öl under året. Till skillnad från de övriga bryggerierna görs allt för hand. - Vi tappar upp ölet på flaska, sätter på kapsyl och etikett allt för hand. Det är tidskrävande, berättar Stefan Nordin. Vår främsta inkomstkälla är själva serveringen i pubhuset. Vi har inte riktigt hunnit med bryggeriet senaste månaderna, men snart buteljerar vi Midaftonsbäcken igen. ÅREBLADET • ONSDAG 22 APRIL - TISDAG 5 MAJ 9