NG Malmö 1
GÖTEBORG SAGAN OM BADDRÄKTSKUNGENS ÅTERKOMST Nu ä
r Panos Panos Taverna här. NÄR THÖRNSTRÖMS KÖK meddelade att man avvecklar verksamheten på Teknologgatan 3 kände den tidigare baddräktskungen Panos Papadopoulos att tiden var mogen för att förverkliga sin nästa stora dröm. Den om att öppna en egen restaurang. I MITTEN AV september slog således Panos Panos Tavern upp portarna för allmänheten. Restauranglokalen har byggts om från grunden och fokus har lagts på att få till en mysig och hemtrevlig atmosfär med många genomtänkta detaljer. Menyn har såklart en tyngdpunkt på det grekiska köket och medelhavsmat, samtidigt som dryckesutbudet bland annat består av ett par egna produkter. – Jag har tagit fram två egna ölsorter som endast serveras på Panos Panos Tavern. Eros lager och Agapi IPA är svenskproducerade och hantverksmässigt tillverkade för att passa just vårt koncept, säger Panos och hälsar samtidigt alla välkomna till Göteborgs nya restaurangtillskott. GÖTEBORG WAGNER UNDER EGET NAMN Nu öppnar Ulf Wagner restaurang Wagners. LAGOM TILL 65-ÅRSDAGEN öppnar stjärnkocken Ulf Wagner upp en ny krog i Gamle Ports lokaler. Wagner sålde så sent som i april Sjömagasinet efter ett drygt decennium och tanken var att han skulle trappa ner. Nu blir det inte så. DEN 7 OKTOBER öppnar restaurang Wagners i Kungsportshuset, Krogen är av typen vinbistro och på matmenyn finns rätter som hummersallad och oxkindsbourguignon. Framför allt blir det en rejäl satsning på vinlistan. GÖTEBORG GÖTEBORGS STADSMISSION RÄDDAR RÅVAROR I SJÖMANSKYRKAN Restaurang Svinn tillagar alla rätter på räddade råvaror. EN TREDJEDEL AV alla livsmedel som produceras i Sverige slängs innan de hinner hamna på tallriken. Göteborgs Stadsmission vill göra sitt för att minska matsvinnet och har därför startat Restaurang Svinn – en ny restaurang i Majorna där alla rätter tillagas på råvaror som annars skulle ha slängts. – Restaurang Svinn satsar på hållbarhet i flera led. Den största delen av inredningen är second hand och i köket erbjuds arbetsträning för människor som står långt ifrån arbetsmarknaden, säger Rebecca Sörling, verksamhetschef för Göteborgs Stadsmissions Arbetsintegration. RÅVARORNA DONERAS TILL Stadsmissionens Matcentral som varje vecka tar emot cirka tio ton mat från tillverkare, grossister och butiker. Ungefär 80 procent av maten förmedlas sedan till människor i Göteborg som av olika anledningar inte har råd att äta sig mätta. De råvaror som blir över går till Restaurang Svinn. GÖTEBORG POPPELS ÖPPNAR BRYGGERI I CENTRALA GÖTEBORG Det blir ett citybryggeri i Platinan. I BÖRJAN AV sommaren 2022 slår Poppels upp portarna till ett citybryggeri mitt i centrala Göteborg. Lokalen byggs i detta nu i Platinan vid Hisingsbrons södra fäste. DET VAR FASTIGHETSÄGAREN Vasakronan som kom med förslaget till Poppels Bryggeri. – Helt ärligt hade vi nog inte sett oss själva på denna plats från början, men när detta förslag kom flygande från Vasakronan så kunde vi inte tacka nej. Läget vid bron mitt i Göteborg nära centralstationen och nära Göta Älv känns helt magiskt. Att det dessutom bara tar tio minuter med pendeltåget mellan vårt bryggeri i Jonsered och vårt nya citybryggeri, känns inte helt fel det heller, säger Poppels vd Mats Wahlström. FÖRUTOM CITYBRYGGERI KOMMER nybyggda Platinans 60 000 kvadratmeter bland annat att inrymma kontor, coworkinglokaler, restaurang och hotell. 56 NÖJESGUIDEN | NR 10, 2021 RESTAURANG SVINN LIGGER på Amerikagatan 2 i Majorna. SANDRA MASTIO SOM driver restaurang Mastio i Malmö har utlyst en hittelön på 10 000 kronor till den som hittar krogpersonal till hennes restaurang. Pengarna betalas ut när personen i fråga får en fast anställning. MÅNGA AV DE som permitterades eller sades upp under pandemin har lämnat branschen för andra yrken, vilket har skapat en utmaning för krogarna nu när restaurangerna öppnar upp för fullt igen. SKÅNE MASTIO ERBJUDER HITTELÖN FÖR PERSONAL 10 000 kronor till den som hittar en pizzabagare. ATT ERBJUDA EN hittelön till den som tipsar om en person till en anställning är inte alls ovanligt inom exempelvis it-branschen idag. Däremot kanske det generellt har varit mindre vanligt inom krog, men desperata tider kräver desperata åtgärder.