Nöjesnytt Jönköping 1
BADA BING Kom som du är - med dessa ord välkomnar
Bada Bing sina gäster till restaurangen med skön atmosfär och mat lagad helt från grunden på plats. När Bada Bing för snart tre år sedan slog upp dörrarna på Östra Storgatan 82 blev de tre delägarna bland de första att haka på den nationella trenden inom amerikansk streetfood i sann hemma-anda. Med bakgrunder inom servicehandeln, fotbollsvärlden och restaurang fixade David André, Barre och Christian ett väl fungerande och populärt koncept. - Vi tyckte att något saknades inom restaurang i Jönköping och ville därför öppna en casual diner, berättar David vars målsättning är att alla ska känna sig välkomna till en avslappnad atmosfär med bra service och originell matlagning. Vare sig man kommer ifrån gymet, hemmet eller jobbet ska man känna sig välkommen. - Vi gör ingen skillnad på folk, fortsätter han. Trenden med härkomst från amerikansk streetfood som satt tydliga spår i Jönköping sägs enligt vissa vara en fluga, men konceptet växer ständigt hos Bada Bing och fler aktörer dyker upp. David främjar konkurrensen och menar att den är bra för den mat-kulturella utvecklingen i staden. - Den som är bra kommer att överleva. Konkurrensen gör att man alltid är på tårna, utan den finns risken att man slappnar av, säger David, som tillsammans med sina partners hela tiden tittar på helheten i sitt koncept för att avgöra vad som kan läggas till eller plockas bort. På menyn hittar man bland annat säsongens burgare ”Dekoratören” med lagrad ost, sidfläsk, philadelphiaost samt blåbärssylt, men den som med en hårsmån är populärast är ”Direktör’n” med inlagd lök, cheddarost, philadelphiaost och färsk hackad jalapeno. Vad man än väljer att beställa här kan man göra det med vetskapen om att all mat är lagad med kärlek och bra råvaror. I köket bakas brödet varje dag och köttet är färskmalet. Även alla dressingar och desserter görs på plats. - Alla har sina egna tekniker och vi har hittat vår unika som vi kör stenhårt på, säger David. Utöver en uppdaterad meny är det viktigt för Bada Bing att personalen trivs och får utvecklas. - Vi jobbar ständigt med utbildning av vår personal och även personlig utveckling för att kunna ge så bra service som möjligt, fortsätter David och kan även avslöja att de har några happenings planerade. Tack vare nöjda gäster blev Bada Bing framröstad till ”Årets restaurang 2016” i Nöjesnytts ”Årets bästa”. De är otroligt tacksamma för alla som tagit sig tid att rösta och uppskattar den positiva energin från gästerna. Nu står uteserveringen redo att ta emot alla sommarglada medan Bada Bing fortsätter att ta sig framåt. Någon gång i oktober kommer de nämligen att öppna upp sin andra restaurang på A6. Tillsammans med fyra andra kök och två paviljonger blir Bada Bing en del av det nya restaurangtorget på A6 nybyggda område vilket de ser mycket fram emot. I samma veva fyller restaurangen 3 år och de hoppas få till ett ordentligt firande med sina gäster! I TEXT & FOTO: ELIN MATTSSON 3BUTIKEN I Sveriges mest besökta 3butik, belägen på A6 i Jönköping, står kunden med dess behov i tydligt fokus. I 7 år har butikschefen Patrik Strandberg drivit butiken vars kundflöde motsvarar vissa av de andra regionerna. Varför så många kunder väljer dem säger han ha mycket att göra med hur de ser på ordet service och hur viktigt det är med nöjda anställda. - Vi anpassar arbetet för våra säljare på ett sätt som gör att de trivs att arbeta här, på så vis minskar vi omsättningen på personal och kunderna får möta bekanta ansikten när de besöker oss, berättar Patrik som vill se sin personal utvecklas både professionellt och på en personlig nivå. - Vi ser till att åka på utbildningar runt 3-4 gånger om året samt att vi alltid hittar på saker tillsammans utanför arbetet. Det gör att vi blivit ett tight gäng som trivs och har kul ihop. Mår personalen bra, då känner kunderna av det, fortsätter Patrik. Patrik tog över butiken i Jönköping efter att ha arbetat inom koncernen 3 år i Malmö. Han trivs bra i Jönköping och säger att kulturen här är annorlunda, kunderna är lyhörda och väljer hellre att besöka butiken än att beställa via nätet. Redan första månaden blev de framröstade till ”månadens butik” på A6 och de fortsätter att få denna utmärkelse titt som tätt. Tidigare har priset varit en stor bidragande faktor i valet av operatör för kunden, men idag ser det annorlunda ut och istället har servicen blivit allt mer viktig. För 3 är visionen mobil kommunikation på kundens villkor och en viktig strategisk grundbult på företaget är ”Nöjda kunder är vår överlevnad”. - Vi vill kunna tillgodose kundens behov och ge dem en bra lösning vid första besöket. Lyckas vi göra kunderna mer än nöjda 9 av 10 gånger är vi en bra bit på vägen att behålla fler kunder. Som säljare är det viktigt att vara lyhörd gentemot kunden samtidigt som man gör ett bra arbete för företaget man jobbar hos. Inom 3 har de en intern slogan de kallar för ”3-enigheten” som ska vägleda säljarna med tre frågor - Är det bra för kunden? Är det bra för 3? Och till slut - Är det bra för mig? - Skulle man inte med gott samvete sälja en produkt eller ett abonnemang till sin egen mamma ska man inte sälja det till kunden heller, förklarar Patrik vars ledarskap gjort honom till ”Årets butikschef” två gånger. Genom åren har tre personer under Patriks ledning utvecklats och blivit butikschefer. Framgången för såväl säljare, butiken och honom beror på mentaliteten och konsten att inte falla för jantelagen. - Det är helt okej att säga att man är bäst på något, säger Patrik som har tagit med sig vinnarmentaliteten från Malmö. Alla kunder som besökt butiken får ett sms där de får svara på hur nöjda de är med sina senaste besök, på så vis får butiken reda på hur deras service upplevs och vad som kan göras bättre. De som uppgett att de är mindre nöjda får ett personligt samtal av butikschefen för att försöka lösa situationen. - Feedback är en gåva, säger Patrik, som menar att det är ett bra verktyg för att kunna coacha sina säljare till att utvecklas och göra kunderna ännu mer nöjda. Håll utkik efter 3’s kampanjer som kommer varje månad! TEXT & FOTO: ELIN MATTSSON 48 | nöjesnytt