Hemlagat Trend – Missa inte ärtans comeback eller
smaken av körsbär och Laos
Hemlagat Mat i säsong – Samlas till middagar att m
innas
Bakade rödbetor med fetayoghurt, grape, rosmarin
och bittersöt sallad En vacker och god sidorätt som passar fint att servera till både kött, fågel och fisk. Eller som en lätt lunch, toppad med kokta linser eller gryn och tillsammans med ett gott bröd. 1. Lägg först 50 gram av fetaosten i frysen. Låt den ligga där medan du förbereder maten (ca 30 minuter). Sätt ugnen på 200 grader. Ca 35 min 4 port 6 medelstora rödbetor 2 msk olivolja ca 1 tsk flingsalt 2 krm nymalen svartpeppar 1 huvud (ca 200 g) bittersöt sallad, t ex endive eller rosésallad 2 röda grapefrukter, fileade ¹⁄2 kruka färsk rosmarin 1–2 msk olivolja flingsalt nymalen svartpeppar Fetayoghurt: 1 pkt fetaost à 200 g (spara ca 50 g) 1¹⁄2 dl grekisk yoghurt 1 tsk honung 1 klyfta vitlök salt nymalen svartpeppar 2. Ansa och skrubba rödbetorna och dela dem i bitar. Lägg på en plåt och ringla över olivolja, strö över flingsalt och nymalen svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen cirka 25 minuter eller tills de mjuknat och fått färg. 3. Mosa samman fetaosten och yoghurten, smaka av med honung, vitlök, salt och nymalen svartpeppar. 4. Filea grapefrukten med hjälp av en vass kniv. 5. Bred ut fetayoghurten på ett stort fat. Lägg på de rostade betorna och toppa med blad av endive, filéer av grapefrukt och blad av färsk rosmarin. Ringla över lite god olivolja och strö över flingsalt och nymalen svartpeppar. Avsluta med att ta ut fetaostbiten ur frysen och riv den över rätten. Hemlagat 9
Hemlagat Säsong – Den är extremt flexibel, potatis
en
Hemlagat Reportage – Gröt har gått från grått till
skimrande gott
Hemlagat Enkel vardag – Ta vara på dina stapelvaro
r
Hemlagat Garanterad succé – Din egen kebab
Hemlagat Köksknep – Bli en bättre stekare och lär
känna din airfryer
Hemlagat Vad blir det till middag? – Fiskgryta à l
a forskaren Michael Martin
Hemlagat Just nu – Hela matkassen full med tips ho
s Hemköp