DT 1
intervju – Hans kommer med influenser från Asien,
Thailand, Kuala Lumpur och Vietnam som han har besökt. Det ska bli väldigt kul och inspirerande att se vad han tar med sig. Det är en tanke vi har som vi kommer att jobba vidare med. Vi vill sätta den här delen av Göteborg på restaurangkartan. Vi känner att vi är lite av en undangömd restaurang, först och främst så ligger vi i ett område som inte finns på restaurangkartan, sedan så syns vi inte. Åker du förbi så ser du inte att det är en restaurang här. Vi slåss mot mycket, men samtidigt så tycker vi att det är inspirerande, om det är en bra grej så tar sig folk hit. I Hans Boréns asiatiska sharingmeny är det framförallt smaker från Thailand och Vietnam som kommer att presenteras och i samband med detta har de även tagit fram ett öl- och vinpaket. – Det roliga är att vinpaketet bara kommer att bestå av vita viner, det är det man dricker mest av där borta. Vi kommer även att ha röda viner som man kan köpa om man vill, men själva paketet är vitt. Magnus berättar att de gärna samarbetar med lokala bryggerier och i ölpaketet kommer ölen från Beerbliotek som har sina lokaler i Sandarna. – Det finns så mycket bra öl i Göteborg. Du har Spike, Vega, jag bor i Lindome och där finns Odd Island Brewing, Poppels, jag kan fortsätta hur länge som helst. Göteborg är riktigt bra när det kommer till öl, så då tyckte jag att det var roligt att ta med sig en lokal producent. 34 djungeltrumman.se Monopolets grundidé har varit att de ska erbjuda lunch med fokus på streetfood för att sedan binda samman det med kvällarna. När restriktionerna släpper och man kan arrangera evenemang mer fritt vill de skapa mer liv och rörelse i lokalerna. Gästerna ska kunna besöka restaurangen under olika tider på dygnet och få ta del av varierande upplevelser i de anrika lokalerna. – Vår tanke är att köra åt streetfoodhållet och kunna ha foodtrucks ute på innegården, olika event på kvällen och ha en levande restaurang. Vi tycker att det är jättekul att gå på restaurang och äta men vi tycker att det är roligt när det förändras och när det inte finns så strikta regler. Det är inte en asiatisk restaurang, det är inte en lunchrestaurang, det är inte en vanlig klassisk á la carte restaurang – det är någonting annat. När inspirationen tryter berättar Magnus att han, under normala tider då pandemin inte härjar i världen, brukar ta sig till Köpenhamn för att ta del av deras restaurangscen. – Köpenhamn är ett klassiskt ställe som jag tycker ligger väldigt långt fram i allt – inredning, mat, olika inriktning och olika typer av restauranger. Jag vet att det kommer komma till Göteborg tillslut. Sedan kan jag tycka att det är trevligt att åka till London och se lite mer streetfoodinspirerad mat. Jag försöker hålla mig uppdaterad men det är klart att det kommer en torka ibland. Jag var på Holy Smoke BBQ nere i Höganäs, det är fantastiskt. Nu är man inne på grilltemat till nästa vår och sommar, så då kanske vi kan hitta något och köra på det. Vi försöker ligga i framkant.