Maxikökets Broschyr 1
Maxiköket tipsar v 18 Svinntips! Salladen passar
perfekt i matlådan Tofugrillspett med matvete- och bönsallad Matvetesallad 1 burk (à 380 g) Zeta kokta svarta bönor 2 dl matvete 150 g färska haricots verts 1 kruka koriander 1/2 citron, skal och saft 65 g mâchesallad 2 krm salt 2 msk olivolja 150 g Apetina vitost Marinad 3 msk ketchup 2 msk ostronsås 2 msk worcestershiresås Grillspett 300 g tofu 1 zucchini (à ca 300 g) 250 g kastanjechampinjoner grillspett 1 msk sesamfrön dagen efter eller till picknicken! 4 portioner Medel Tid: 40 minuter 1. Matvetesallad: Häll svarta bönorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. 2. Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen. Koka haricots vertsen i 3 minuter i lättsaltat vatten. 3. Hacka koriandern och riv yttersta skalet av citronen samt pressa ur saften. 4. Marinad: Blanda ingredienserna till en marinad. 5. Grillspett: Skär tofun i 3 cm stora bitar. Dela zucchinin på längden och skär i 3 cm stora bitar. Lägg tofu, zucchini och svamp i marinaden i ca 10 minuter. 6. Trä upp tofu, zucchini och svamp på grillspett. Grilla spetten 2–3 minuter på varje sida, pensla då och då med marinaden. Strö över sesamfrön. 7. Matvetesallad: Blanda matvete, haricots verts, koriander, svarta bönor, mâchesallad, citronskal, citronsaft, salt och olivolja. Smula över vitost. 8. Servera grillspetten med matvetesalladen och gärna lite extra av marinaden.