Bumsen 1
TOURING SYDAFRIKA PÅ TRE HJUL I STELLENBOSCH MED
SMAK FÖR GODA VINER OCH VACKER NATUR. Claes Lennmarken är en flitig skribent som är ute och njuter av världen ifrån sin motorcykel. Läs här om Claes och hans resa i vinernas himmelrike. TEXT & FOTO: CLAES LENNMARKEN E 12 n resa till Sydafrika och färd mellan Kapstaden och Port Elisabeth, the Garden Route, kan ge många minnesvärda intryck. Av särskilt intresse för oss var att kunna ta del av utbudet av landets internationella kök och inte minst landets viner ofta med pinotagedruvan som ursprung. Ett givet delmål var därför staden Stellenbosch. Den initiala anpassningen till landet gjorde vi dessförinnan i Kapstaden, nästan osannolikt vackert belägen nedanför de imponerande Taffelbergen. Bland stadens kulinariska höjdpunkter var kvällen på restaurang Sevruga i Waterfront, inte långt från Pariserhjulet, väl värd att komma ihåg. Ett annat sagolikt exempel på kulinarisk höjdpunkt och i absolut rätt miljö var ”Brass Bell” i den lilla orten Kalk Bay på vår väg till det givna besöket vid Godahoppsudden. En restaurang med enklare inredning men belägen på de yttersta klipporna och med stark doft av hav och fräsande bränningar alldeles utanför de uppställda fönstren. Maten var däremot av yppersta klass bestående av utsökta ostron och grillade baby calamares. Allt avnjöts med exempellöst stor uppskattning. Ett särskilt djupt intryck av annan Gillar du viner är Sydafrika, och Stellenbosch, väl värt ett besök.