Jaguarkockens HJORTFÄRSBIFFAR HJORTFÄRSBIFFAR MED
ROTFRUKTSPYTT & KANTARELLER Portioner: 6 personer • • • • • Ingredienser: 1kg hjortfärs 2dl grädde 1,5dl ströbröd 3st ägg 2msk viltfond • 1msk dijon senap • 1st gul lök • 1kg sötpotatis • ½ kg morötter • ½ kg palsternacka • • 300g kantareller 3dl smaksatt créme fraiche (tomat/fetaost) • • • Lingon Persilja Smör • matolja • Salt och peppar 5. Tid: ca 1,5 timmar Gör så här: 1. Sätt ugnen på 100 grader varmluft. 2. Blanda ströbrödet, grädden, äggen, dijonsenap, viltfonden, timjan samt ½ msk salt och ½ tsk peppar i en bunke, låt svälla i ca 10 min. 3. 4. Skala och riv löken på ett rivjärn, blanda med färsen och ströbrödsblandningen till en smidig smet. Fördela smeten i lagom stora biffar med en blöt hand. Baka av biffarna i ugnen på ca 100 grader till 60 graders kärntemperatur. Skala rotfrukterna och tärna upp i ca 1x1 cm stora tärningar. Stek i panna med olja och smör tills det fått lite färg, salta och peppra. 6. Rensa och dela ner svampen något, stek på medeltemperatur i smör tills de fått fin färg. Salta, peppra och vänd runt i hackad persilja. 7. Ta ut biffarna ur ugnen och ge dom stekyta på båda sidorna. 8. Servera med smaksatt créme fraiche och några lingon samt en kvist persilja. Smaklig måltid! 5 2 3 Simon Linjamaa JAGUARKOCKEN TIPSAR! – Förbered hemma med färdigbakade biffar, tärna rotfrukterna och svampen. Stek på rotfrukterna och svampen på en muurikka tills de är färdiga, avsluta med biffarna och du kan servera en härlig jaktmiddag i skogen! Lycka till i köket! 4 6 JAGUARGRUPPEN.SE | NR.10 ÅR 2021 93