Buffé 1
Buffé MATEN SOM BYGGER BROAR Vad är hemligheten ba
kom perfekt frasiga kikärtsbollar? Buffé begav sig till
Buffé KYCKLING PÅ 5 VIS Vardagsvänliga rätter som
får såväl stora som små middagsgäster att jubla!
VARDAG HELSTEKT KYCKLING I UGN 4 PERSONER / ÖVER
60 MIN INGREDIENSER 1 hel kyckling ca 1,1 kg 2 msk olja 1 msk dijonsenap 1 msk japansk soja 1 msk honung 2 msk hackade färska örter t ex rosmarin, timjan eller basilika 1 ½ tsk salt ½ tsk svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200 °C. Lägg kycklingen i en ugnsform. Blanda övriga ingredienser och pensla kycklingen runtom. Häll 1 dl vatten i formen. 2. Ställ in i nedre delen av ugnen 30 minuter. Sänk temperaturen till 175 °C och låt stå ytterligare ca 1 timme tills innertemperaturen är 82 °C intill benet. Ös kycklingen då och då med skyn. 3. Låt kycklingen vila 15 minuter innan servering. BAGUETTE MED KYCKLING OCH BURRATA 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 1 helstekt kyckling i ugn (se recept ovan) eller 1 hel färdiggrillad kyckling 500 g körsbärstomater 1 msk rörsocker 2 msk vinäger 1 stor baguette eller 2 små 2 burrata à 200 g 65 g rucola 1 kruka basilika olivolja flingsalt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Plocka köttet från kycklingen och skär i bitar. Stek tomaterna på hög värme i 2 msk olja tills de mjuknar och tillsätt socker, vinäger, ½ tsk flingsalt och 1 krm peppar. Mosa tomaterna lätt och koka ihop några minuter. 2. Halvera baguetten och ringla lite olja i. Fyll med kyckling, de stekta tomaterna, burrata, rucola och basilika. 20 BUFFÉ #04/2022 TIPS Istället för burrata går det också bra att använda mozzarella. TIPS Vill du grilla kycklingen? Grilla på indirekt värme tills innertemperaturen är 82 °C intill benet.
Buffé TEA O'CLOCK! Fyllda croissanter och bakverk
i miniformat: vårens drömmigaste afternoon tea är server
Buffé SÖNDAGSPREPPEN Med Söndagspreppen är vardags
maten en enkel match. Ta del av månadens meny här.
Buffé ICAs EGNA SIDOR Rykande grillnyheter, bärfro
ssa i frysdisken och 500 g frukt och grönt om dagen!