Buffé 1
Buffé MATEN SOM BYGGER BROAR Vad är hemligheten ba
kom perfekt frasiga kikärtsbollar? Buffé begav sig till
Buffé KYCKLING PÅ 5 VIS Vardagsvänliga rätter som
får såväl stora som små middagsgäster att jubla!
VARDAG COUSCOUSSALLAD MED KYCKLING, SÖTPOTATIS OC
H TAHINIYOGHURT 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 2 dl couscous 500 g sötpotatis 1 rödlök 3 dl majskorn 2 msk olja 2 krm chilipeppar 1 helstekt kyckling i ugn (se recept till vänster) eller 1 hel färdiggrillad kyckling 2 hjärtsallad 1 dl hackade pecannötter 150 g fetaost 1 dl myntablad salt Tahiniyoghurt 2 dl matyoghurt (10 %) 1 msk ljus tahini 1 liten riven vitlöksklyfta 2 tsk honung GÖR SÅ HÄR TIPS 1. Vispa ihop alla ingredienser till tahiniyoghurten med ½ dl vatten och ½ tsk salt. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. 2. Sätt ugnen på 225 °C. Skala sötpotatisen och skär i bitar. Skala och skiva löken. Lägg sötpotatisen och löken i en ugnsform. Häll av majsen och lägg i formen och blanda med olja, chili och ¾ tsk salt. Rosta i mitten av ugnen ca 20 minuter, rör om efter halva tiden. 3. Plocka köttet från kycklingen och skär i bitar. Plocka bladen från salladen och skölj. Blanda kyckling och sallad med de rostade grönsakerna och couscous. Toppa med nötter, smulad fetaost och mynta. Servera med tahiniyoghurten. Har du andra nötter eller frön hemma, som mandlar, hasselnötter eller pumpakärnor? Använd det istället för pecannötter. 21 BUFFÉ #04/2022
Buffé TEA O'CLOCK! Fyllda croissanter och bakverk
i miniformat: vårens drömmigaste afternoon tea är server
Buffé SÖNDAGSPREPPEN Med Söndagspreppen är vardags
maten en enkel match. Ta del av månadens meny här.
Buffé ICAs EGNA SIDOR Rykande grillnyheter, bärfro
ssa i frysdisken och 500 g frukt och grönt om dagen!