Buffé 1
Buffé MATEN SOM BYGGER BROAR Vad är hemligheten ba
kom perfekt frasiga kikärtsbollar? Buffé begav sig till
Buffé KYCKLING PÅ 5 VIS Vardagsvänliga rätter som
får såväl stora som små middagsgäster att jubla!
Buffé TEA O'CLOCK! Fyllda croissanter och bakverk
i miniformat: vårens drömmigaste afternoon tea är server
AFTERNOON TEA MADELEINEKAKOR CA 20 STYCKEN / 30 M
IN INGREDIENSER 1 ½ dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 krm salt 100 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker ½ msk finrivet citronskal 2 ägg smör GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200 °C. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Vispa smör, socker, vaniljsocker och citronskal krämigt med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och vispa ihop. Rör ner mjölblandningen. 2. Smörj formarna och fyll till ¾ med smeten. Grädda i mitten av ugnen 8–10 minuter. Servera varma. TIPS Har du ingen madeleineform? Använd istället små bakformar i papper, ca 4 cm i diameter, och känn med en sticka att kakorna är klara. SANDWICH MED ÄGGKRÄM, GURKA OCH KRASSE 8 STYCKEN / 30 MIN INGREDIENSER 2 ägg 2 dl majonnäs ½ dl hackade cornichons 2 msk hackad kapris 8 skivor kavring ½ gurka 1 ask smörgåskrasse salt, peppar GÖR SÅ HÄR 1. Koka upp en kastrull med vatten, lägg ner äggen och koka ca 9 minuter. Spola kallt och skala. Hacka äggen och blanda med 1 dl majonnäs, cornichons och kapris. Smaka av med salt och peppar. Skär bort kanterna från kavringen och dela på mitten längsmed. Bred fyllningen på hälften av kavringskivorna och lägg på resten av skivorna. Bred resten av majonnäsen runtom. 2. Hyvla gurkan tunt längsmed. Tryck fast gurkskivor runt kavringen och toppa sandwichen med krasse. CROISSANTER MED RÖKT LAX OCH PEPPARROTSFÄRSKOST 8 STYCKEN / 15 MIN INGREDIENSER 1 dl färskost 2 msk riven pepparrot 4 rädisor 8 minicroissanter 100 g skivad rökt lax dill GÖR SÅ HÄR 1. Blanda färskost och pepparrot. Skiva rädisorna tunt. Fyll croissanterna med pepparrotsfärskosten, lax, rädisor och dill. MOROTSKAKA I MINIFORMAT 10 STYCKEN / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 2 ägg 2 dl strösocker 2 dl vetemjöl 1 ½ tsk vaniljsocker 1 tsk malen kanel ½ tsk malen ingefära 1 tsk bikarbonat 1 tsk bakpulver 2 ½ dl finrivna morötter ¾ dl neutral rapsolja 1 dl finhackade nötter Frosting 75 g rumsvarmt smör 1 ½ dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 300 g färskost GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200 °C. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner morötter och olja i äggsmeten och sist de torra ingredienserna. Bred ut smeten på en bakpappersklädd plåt ca 30 x 40 cm. Grädda i mitten av ugnen 10–15 minuter. Låt svalna. MISSA INTE Klassisk morotskaka i nytt och oemotståndligt format. 2. Frosting: Vispa ihop smör, florsocker, vaniljsocker och färskost. Fyll i en spritspåse med rund tyll. 3. Skär kakan i ca 8 x 3 cm stora bitar. Spritsa hälften av krämen på hälften av bottnarna. Lägg på de andra bottnarna och spritsa på samma sätt med resten av krämen. Toppa med nötter. 31 BUFFÉ #04/2022
Buffé SÖNDAGSPREPPEN Med Söndagspreppen är vardags
maten en enkel match. Ta del av månadens meny här.
Buffé ICAs EGNA SIDOR Rykande grillnyheter, bärfro
ssa i frysdisken och 500 g frukt och grönt om dagen!