Buffé 1
Buffé MATEN SOM BYGGER BROAR Vad är hemligheten ba
kom perfekt frasiga kikärtsbollar? Buffé begav sig till
Buffé KYCKLING PÅ 5 VIS Vardagsvänliga rätter som
får såväl stora som små middagsgäster att jubla!
Buffé TEA O'CLOCK! Fyllda croissanter och bakverk
i miniformat: vårens drömmigaste afternoon tea är server
AFTERNOON TEA MACARONS 25 STYCKEN / ÖVER 60 MIN I
NGREDIENSER 4 äggvitor ½ dl strösocker 150 g mandelmjöl 4 dl florsocker gul eller röd hushållsfärg Fyllning 2 dl lemon- eller rabarbercurd GÖR SÅ HÄR 1. Vispa äggvitorna på medelhastighet med elvisp i en rostfri bunke till ett fast skum. Tillsätt strösocker, lite i taget, och vispa till en maräng ca 2 minuter. Färga med karamellfärg till önskad färg. Sikta ner mandelmjöl och florsocker och vänd ner till en jämn smet. Fyll i en spritspåse, gärna med rund tyll. 2. Spritsa ca 50 macarons, ca 3 cm i diameter, på två bakpappersklädda plåtar. Låt vila på plåten 30 minuter. 3. Sätt ugnen på 150 °C. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen 12–15 minuter, de skall vara lite mjuka i mitten. Låt svalna. Fyll curden i en spritspåse. Spritsa curd på hälften av kakorna och lägg ihop. RABARBERCURD 5 DL / ÖVER 60 MIN Ansa och skär 500 g rabarber i små bitar och lägg i en kastrull med 1 msk vatten och 2 ½ dl strösocker. Låt koka 10–15 minuter. Sila genom en finmaskig sil och lägg rabarberpurén i en ny kastrull. Vispa i 1 msk majsstärkelse utrört med lite kallt vatten och koka 5 minuter. Rör då och då. Ta från värmen och vispa ner 2 ägg. Sätt tillbaka på plattan och sjud krämen 2–3 minuter, eller tills den tjocknar, under omrörning. Koka ej. Ta från värmen och tillsätt 50 g smör, lite i taget. Låt svalna. TIPS Spara de överblivna äggulorna och använd i exempelvis en majonnäs eller sabayonne (se sidan 12). 33 BUFFÉ #04/2022
Buffé SÖNDAGSPREPPEN Med Söndagspreppen är vardags
maten en enkel match. Ta del av månadens meny här.
Buffé ICAs EGNA SIDOR Rykande grillnyheter, bärfro
ssa i frysdisken och 500 g frukt och grönt om dagen!