Buffé 1
Buffé MATEN SOM BYGGER BROAR Vad är hemligheten ba
kom perfekt frasiga kikärtsbollar? Buffé begav sig till
Buffé KYCKLING PÅ 5 VIS Vardagsvänliga rätter som
får såväl stora som små middagsgäster att jubla!
Buffé TEA O'CLOCK! Fyllda croissanter och bakverk
i miniformat: vårens drömmigaste afternoon tea är server
Buffé SÖNDAGSPREPPEN Med Söndagspreppen är vardags
maten en enkel match. Ta del av månadens meny här.
Buffé ICAs EGNA SIDOR Rykande grillnyheter, bärfro
ssa i frysdisken och 500 g frukt och grönt om dagen!
SOFIAS SPANING vårens sangria RECEPT OCH STYLING
SOFIA NILSSON FOTO LENNART WEIBULL Sangria är en läskande och festlig dryck som är enkel att variera. Här gör jag den i en härligt rosa och vårig tappning med smak av rabarber. Vill du se hur man gör drycken steg för steg? Eller letar du efter ännu mer inspiration? Följ @tidningenbuffe på Instagram. SANGRIA MED RABARBER 4 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 250 g färsk rabarber 1 vaniljstång 1 ½ dl strösocker 1 rabarberstjälk 1 citron ½ liter färska jordgubbar 1 flaska rosévin 750 ml ca 5 dl fruktsoda is GÖR SÅ HÄR TIPS Prova även att göra sangrian med vitt vin eller mousserande vin istället för rosé. TÄVLA OM BOKEN TAREQ TAYLORS KYCKLING Maila svar och adress till buffe@studiobon.com med ämnesraden “Tareq Taylors kyckling” eller posta dem till Bufféredaktionen, Studio Bon, Ringvägen 123, 116 61 Stockholm, märk kuvertet med “Tareq Taylors kyckling”. Vi behöver ditt bidrag senast 30 april. Vi drar tio vinnare som kontaktas via post. Rätt svar presenteras i nästa nummer. 1. Vilken böna görs Ta'amiya traditionellt på? A Kidneybönan B Kikärtan C Favabönan 2. Vad kallas ramslöken ibland för? A Skogens vitlök B Vitlöksspenat C Gräslökssallad 1. Ansa och skiva rabarbern. Dela vaniljstången längsmed och skrapa ur fröna. Lägg rabarber, vaniljstång och frön, 3. Vad är Vaccinium myrtillus L för typ av bär? A Blåbär B Lingon C Havtorn Rätt svar från Buffé #03: 1. Poffertjes 2. Mandarin 3. Klorofyll Fullständiga tävlingsvillkor hittar du på ica.se/buffe/tavlingsvillkor Buffé #05 kommer 18–19 maj 39 BUFFÉ #04/2022 socker och 2 dl vatten i en kastrull. Låt koka upp och koka 5–10 minuter. Sila genom en finmaskig sil. Låt svalna och ställ i kylen. 2. Hyvla rabarberstjälken längsmed med en osthyvel eller skalare och lägg i kallt vatten. Skiva citronen och jordgubbarna. Lägg i en kanna med is och häll på rabarbersockerlag, vin och fruktsoda. Sofia Nilsson, receptkreatör