Månadens skörd maj 1
Sommarsallad med melon och burrata Fräsch sommars
allad där havreris, tomater och melon står för grunden. Fyll på med krämig burrata som toppas med chiliflakes och krispiga solroskärnor så kommer den här sommarsalladen garanterat bli din nya favorit. PORTIONER: 4 | TID: UNDER 30 MINUTER | MEDEL | 2 dl havreris eller kvarngryn 250 g sötmelon, cantaloupe 350 g olikfärgade små tomater ½ rödlök 1 kruka basilika 2 msk kallpressad rapsolja ½ msk rödvinsvinäger flingsalt och svartpeppar 2 (à 100 g) burrata ½ tsk chiliflakes ½ dl solroskärnor eller pumpakärnor 1. Koka grynen enligt anvisningen på förpackningen och låt dem svalna. 2. Skala och gröp ur kärnorna ur melonen. Skär melonen och tomaterna i bitar. 3. Skala och skiva rödlöken. Hacka basilikan och blanda med melonen, tomaterna och löken. Ringla över olja och vinäger och krydda med flingsalt och nymalen svartpeppar. * 4. Lägg på burratan och strö över chiliflakes och solroskärnorna. * Våra recept är klimatguidade. Läs mer om vad det innebär på ica.se/recept/klimatsmart 16 05/2022 MÅNADENS SKÖRD cirka 165 gram grönsaker per portion