Allergia 1
Vietnamesisk lunchsmörgås ”Bahn mi” Citrongräsmar
inerad kyckling cirka 400 g kycklinglår, skurna på längden 2 citrongräs, skalade och skivade i tunna små slantar 2 vitlöksklyftor, fi nhackad 1 msk färsk koriander, fi nhackad 2 tsk kinesisk fi ve-spice (kan uteslutas) salt 2–3 msk rapsolja, neutral smak Lägg de skurna kyckling - låren i en rymlig bunke med övriga ingredienser, gnid in och rör om väl. Använd gärna engångsplasthandskar. Låt marinera i ett par glutenfritt bröd av baguette-stil ett lager äggfri majonnäs (se recept nedan) en handfull färsk koriander lite morot skivad på längden lite gurka skivad på längden 100–150 g citrongräs marinerad kyckling (se recept nedan) 4–5 inlagda jalapeñosskivor (se recept nedan) Bred ett lager majonnäs på undersidan av en glutenfri baguette, lägg på ett rejält lager färsk koriander, morot och gurka. Lägg på kyckling och toppa med inlagd jalapeños. På med ovansidan av brödet och slå in allt i papper. timmar, gärna över natten. Stek kyckling i en stek panna med matolja i 6–7 minuter tills kycklingen är genomstekt. Äggfri majonnäs 1 msk senap 1 tsk sirap 1 tsk äppelvinäger 1 tsk citronsaft 1 krm salt 1 dl sojamjölk 2 dl rapsolja eller matolja, neutral i smak Inlagd jalapeños 1 dl vatten 1 dl äppelvinäger 1 msk socker 2 tsk salt 300 g färsk skivad jalapeños Koka vatten, vinäger, socker och salt. Lägg skivad jalapeños i noggrant rengjorda glasburkar med tätslutande lock. Häll över lagen och låt svalna. Förvara i kylskåp. 29 Vispa ihop senap, sirap, äppelvinäger, citronsaft, salt och sojamjölk i en rymlig bunke. Fortsätt vispa och tillsätt lite rapsolja i taget samtidigt tills majonnäsen tagit form. Smaka av. ▲