Buffé 1
Buffé STARTSKOTTET FÖR SOMMAREN Det är hög tid att
låta köket flytta ut i det fria! Inspireras av grillrec
SOMMARKÖKET GRILLAD MELON MED BURRATA OCH LUFTTOR
KAD SKINKA 6 PERSONER / 15 MIN INGREDIENSER 1 cantaloupemelon 2 burrata à 100 g 12 skivor lufttorkad skinka olivolja fl ingsalt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Dela melonen och kärna ur. Skär i klyftor. Grilla tills de får färg och lägg på ett fat med burrata och skinka. Ringla över olivolja och toppa med salt och peppar. TIPS Istället för burrata går det också fint att använda mozzarella. STRAWBERRY MARGARITA MED BASILIKA 6 PERSONER / 15 MIN INGREDIENSER ca ½ dl fl ingsalt 250 g jordgubbar ½ kruka basilika 3 dl tequila 1 ½ dl apelsinlikör 1 ½ dl färskpressad limejuice ½ dl sockerlag is, limeklyfta GÖR SÅ HÄR 1. Sprid ut saltet på ett litet fat. Dra limeklyftan längs kanten på glasen. Doppa i saltet så det fastnar på kanten av glasen. 2. Mixa jordgubbar och basilika. Sila och blanda med övriga ingredienser i en shaker med is och skaka kall. Häll upp i glas med is och toppa gärna med extra basilika. GRILLADE MAJSKOLVAR MED JALAPEÑOSMÖR OCH FETAOST 6 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 100 g rumsvarmt smör 1 fi nhackad jalapeño 1 msk fi nrivet limeskal 1 msk färskpressad limejuice 6 majskolvar 1 msk olja ½ tsk salt 150 g fetaost GÖR SÅ HÄR 1. Rör ihop smör, jalapeño, limeskal och -juice. Pensla majsen med olja och krydda med salt. 2. Grilla majsen runtom tills den får färg. Lägg på ett fat och bred på smöret. Smula över fetaost. 15 BUFFÉ #05/2022
Buffé ANDRA BULLAR MED DANIEL LINDEBERG Finns det
något ljuvligare än saftiga, nygräddade bullar? Knappast
Buffé MATPIONJÄRERNA Följ med till systrarna Nilss
ons spirande fruktoch gröntodlingar.
Buffé SÖNDAGSPREPPEN Med Söndagspreppen är vardags
maten en enkel match. Ta del av månadens meny här.
Buffé ICAs EGNA SIDOR Lokalt i butikshyllorna på I
CA Skå och din guide till ICA-appens inköpslista.