Buffé 1
Buffé STARTSKOTTET FÖR SOMMAREN Det är hög tid att
låta köket flytta ut i det fria! Inspireras av grillrec
Buffé ANDRA BULLAR MED DANIEL LINDEBERG Finns det
något ljuvligare än saftiga, nygräddade bullar? Knappast
BULLAR RABARBERBULLE 30 STORA BULLAR / ÖVER 60 MI
N INGREDIENSER 1 sats vetedeg (se recept sid 26) 1 sats vaniljkräm (se recept sid 31) 1 uppvispat ägg Inkokt rabarber 500 g rabarber 1 vaniljstång 2 ½ dl strösocker 1 tsk mortlade kardemummakärnor Fyllning 300 g rumsvarmt smör 2 ½ tsk mortlade kardemummakärnor 2 dl strösocker 1 ½ dl florsocker GÖR SÅ HÄR 1. Inkokt rabarber: Skölj och skär rabarbern i 1–1 ½ cm stora bitar och lägg i en bunke. Dela vaniljstången längsmed och skrapa ur fröna. Koka upp alla ingredienser utom rabarbern med 2 dl vatten. Häll lagen över rabarbern och täck med plastfolie. 2. Fyllning: Rör ihop alla ingredienser. 3. Sätt ugnen på 50 °C och ställ in en form med vatten längst ner. Stjälp upp vetedegen på en mjölad bänk. Tryck försiktigt ut luften med händerna. Kavla ut degen till en ca 50 x 50 cm stor rektangel. 4. Bred ut smörfyllningen. Gör ett treslag. Kavla ut degen till en ca 70 x 30 cm stor rektangel. Skär ca 30 remsor med en vass kniv. Ta en remsa i taget och tvinna. Lägg varje remsa i en spiral. Lägg på 3 bakpappersklädda plåtar. 5. Ställ in plåtarna i ugnen, stäng luckan och stäng av värmen. Låt bullarna jäsa till dubbel storlek, ca 1–2 timmar. 6. Ta ut plåtarna och ställ i rumstemperatur. Sätt ugnen på 225 °C. Pensla bullarna med ägget. Spritsa ca 1 msk vaniljkräm i mitten av varje bulle och fördela rabarberbitarna på vaniljkrämen, spar sockerlagen från rabarbern. 7. Sänk temperaturen till 200 °C och grädda bullarna i mitten av ugnen, en plåt i taget, 10–15 minuter eller tills de fått fin färg. Ta ut bullarna och pensla direkt med rabarbersockerlagen och låt svalna på ett galler. 27 BUFFÉ #05/2022
Buffé MATPIONJÄRERNA Följ med till systrarna Nilss
ons spirande fruktoch gröntodlingar.
Buffé SÖNDAGSPREPPEN Med Söndagspreppen är vardags
maten en enkel match. Ta del av månadens meny här.
Buffé ICAs EGNA SIDOR Lokalt i butikshyllorna på I
CA Skå och din guide till ICA-appens inköpslista.