Buffé 1
Buffé STARTSKOTTET FÖR SOMMAREN Det är hög tid att
låta köket flytta ut i det fria! Inspireras av grillrec
Buffé ANDRA BULLAR MED DANIEL LINDEBERG Finns det
något ljuvligare än saftiga, nygräddade bullar? Knappast
BULLAR VANILJKRÄM CA 3 DL / ÖVER 60 MIN INGREDIEN
SER 1 vaniljstång 2 ½ dl mjölk (3 %) 4 msk strösocker 3 äggulor 60 g 3 msk majsstärkelse 1 msk smör GÖR SÅ HÄR 1. Dela vaniljstången längsmed och skrapa ur fröna. Lägg frön och stång i en kastrull med mjölk och hälften av sockret. Låt koka upp. Ta från värmen och låt stå ca 20 minuter. 2. Vispa ihop äggulor, majsstärkelse och resten av sockret i en bunke. Lyft upp vaniljstången ur mjölkblandningen. Koka upp mjölken och häll över äggblandningen, vispa ihop. Häll tillbaka i kastrullen. Låt koka upp under vispning och ta från värmen direkt. 3. Passera krämen genom en fi nmaskig sil ner i en bunke. Vispa ner smöret. Täck med plastfolie, låt folien ligga direkt mot krämen. Låt svalna och ställ krämen i kylen minst 2 timmar. Vispa ihop innan användning och fyll i en spritspåse. TIPS Skölj vaniljstången i kallt vatten, låt torka på hushållspapper och använd för att göra vaniljsocker. Recept hittar du på buffe.se KRÄMBULLE 30 STORA BULLAR / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 1 sats vetedeg (se recept sid 26) 100 g smör strösocker Krämfyllning 1 sats vaniljkräm (se recept ovan) 3 ½ dl vispgrädde GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 50 °C och ställ in en form med vatten längst ner. Följ receptet på vetedeg till och med steg 2. Stjälp upp degen på en mjölad bänk och dela i 30 bitar. Rulla till runda bollar och lägg på 3 bakpappersklädda plåtar, tänk på att de behöver mycket utrymme för att jäsa. 2. Ställ in plåtarna i ugnen, stäng luckan och stäng av värmen. Låt bullarna jäsa till dubbel storlek, ca 1–2 timmar. 3. Ta ut plåtarna och ställ i rumstemperatur. Sätt ugnen på 225 °C. Grädda bullarna i mitten av ugnen, en plåt i taget, 8–12 minuter eller tills de fått fi n färg. Låt bullarna svalna på ett galler. 4. Smält smöret, pensla bullarna och doppa eller strö över sockret. 5. Krämfyllning: Vispa vaniljkrämen med grädden. Fyll i en spritspåse med rund tyll och fyll bullarna. TIPS Har du ingen tyll? Gör hål i bullarna och fyll med spritspåse. Har du ingen spritspåse? Fyll i en fryspåse och klipp av ena hörnet. 31 BUFFÉ #05/2022
Buffé MATPIONJÄRERNA Följ med till systrarna Nilss
ons spirande fruktoch gröntodlingar.
Buffé SÖNDAGSPREPPEN Med Söndagspreppen är vardags
maten en enkel match. Ta del av månadens meny här.
Buffé ICAs EGNA SIDOR Lokalt i butikshyllorna på I
CA Skå och din guide till ICA-appens inköpslista.