Hooks 1
MAT & DRYCK BARCHEFEN BERÄTTAR Klassiska drinkar
med en twist. Hantverk och kvalitet är A och O i den nyrenoverade baren på Hooks Herrgård. H I Hooks Herrgårds nyrenoverade bar erbjuds drinkar, vin, bubbel och herrgårdens egna ölsorter samt en enklare matmeny. Gästerna kan slå sig ned i sköna soffgrupper i en perfekt miljö att stressa av i. Mevlüt Kocak ansvarar för den välfyllda och välrennomerade baren. – Ofta kommer våra gäster in på eftermiddagen efter konferensen eller golfrundan. Sedan går de upp på sina rum och gör sig i ordning för kvällen för att komma tillbaka efter middagen för lite kvällshäng. Men baren är så klart öppen för alla som vill komma förbi, även om man inte bor på hotellet. Jag rekommenderar verkligen alla att komma hit och se hur det ser ut, att sätta sig på uteserveringen och beställa in lite bubbel och chark. Det är en väldigt mysig plats, det finns inget att stressa över här. På barmenyn finns enklare maträtter som pizza, nachos och nötter. Men om en gäst skulle vilja beställa upp en köttbit eller liknande från restaurangen så löser personalen så klart det också. Den vanligaste drinkbeställningen i baren är en gin & tonic, berättar Mevlüt, och då passar det ju bra att fler än 20 ginsorter finns i sortimentet, bland annat gin från Lydén Destillery i närliggande Ljungby. Men självklart har Hooks Herrgård också sin egen signaturdrink. – Den heter Passion. Det är en krämig drink med passionspuré, citron och fläderlikör. När man skakar upp den blir den luftig, nästan som en smoothie. När en gäst beställer en Passion så leder det alltid till att flera andra gäster tar in en likadan. Sedan flera år tillbaka sätter Hooks Herrgård också ära i att kunna erbjuda sin egen öl, och därför är det extra roligt att ha etablerat ett samarbete med Wetterstadens ölbryggeri som ligger bara några kilometer ifrån Hook. Just nu finns tre olika öl med Hooks Herrgårds egen etikett: lager, ipa och pale ale. – Alla tre är väldigt trevliga och goda öl som går jättebra att dricka både för sig själva och till mat, och det känns förstås bra att de produceras hos vår granne, avslutar Mevlüt. Passion 2,5 cl Malfy con limon gin 2,5 cl fläderlikör 3 cl färskpressad citron 1 cl sockerlag 5 cl passionsfruktpuré 1 äggvita Gör såhär: 1. Häll gin, fläderlikör, färskpressad citron, passionsfruktpuré, sockerlag och äggvita i en shaker. 2. Torrskaka ordentligt för att få upp ett krämigt skum. 3. Fyll shakern med is och skaka tills drinken är riktigt kall. 4. Sila upp i ett cocktailglas och garnera med citronzest. 21