Hooks 1
KÖKSMÄSTARE ENKELT och GOTT i HERRGÅRDSRESTAURANG
EN Enkelt, gott och snyggt är ledorden för Hooks Herrgårds restaurang. Med både klassiker och mer annorlunda rätter på menyn blir restaurangen en ställe för alla olika typer av gäster – allt ifrån golfare till konferensgäster. I I restaurangen på Hooks Herrgård är det enkelheten, smaken och presentationen som är i fokus. Köksmästare Gregory Gosse tycker det är viktigt att det inte blir alltför avancerat. – Det ska vara smidigt, lätt, gott, bra och snyggt. Det är min filosofi. I sjutton år har Gregory arbetat i herrgårdens kök. Efter att ha jobbat i både London och Uppsala tog kärleken honom slutligen till Jönköping. Snart kom erbjudandet om att ta över som köksmästare på Hooks Herrgård, och på den vägen är det. – Jag trivs jättebra i Småland. Och det är roligt att ha fått vara med under hela utvecklingen av kök och restaurang, säger Gregory. Enligt honom handlar matlagningen på Hooks Herrgård lika mycket om att servera god mat som att anpassa maten efter gästerna. – Vi skapar våra menyer för att de ska passa alla typer av gäster. I herrgårdens restaurang blandas klassiker med lite mer annorlunda rätter. Skagen finns alltid på menyn, just nu i form av Hooks Skagenröra. Det är en klassiker som enligt Gregory helst ska göras med en personlig touch. Herrgårdens egen ostkaka finns så klart på lunchbuffén. Ostkakan är ett exempel på rätter som alltid finns på dessertbordet till lunchen. – Ostkakan är superomtyckt, så den kan vi bara inte ta bort, menar Gregory. 45