Omtanke 1
RECEPT Gröna middagar Vegetarisk mat kan vara båd
e enkel, god och mättande. I Jessica Frejs senaste kokbok bjuder hon på en massa färgstarka vegomiddagar som kan lagas på nolltid. Förlag: Harper Collins. FOTO: LINA EIDENBERG ADAMO Bullar i gräddsås Ingredienser: Portabelloburgare Ingredienser: 500 g formbar vegofärs 1 litet, skalat och rivet äpple 1 msk lökpulver 1 tsk salt 1 tsk vitpeppar 1/2 dl majsmjöl 1 msk rapsolja 2 1/2 dl Aito oat cuisine (Vegansk glutenfri havreprodukt som används som matlagningsgrädde. Kan ersättas med liknande produkt.) 1 msk calvados 1 msk grönsaksbuljongpulver 1 msk ljus japansk soja Till servering: Kokt potatis Saltgurka Gör så här: Blanda vegofärs, äpple, lökpulver, salt, vitpeppar och majsmjöl. Forma smeten till bullar och stek dem i rapsolja på medelvärme tills de är genomstekta. Häll på Aito oat cuisine, calvados, grönsaksbuljongpulver och ljus japansk soja. Koka upp och servera med kokt potatis och saltgurka. Hur 1/2 dl ljus japansk soja 3 rivna vitlöksklyftor 1/2 dl olivolja lätt som helst 600 g portabellosvamp Dressing: 2 dl crème fraiche 1 riven vitlöksklyfta 2 msk dijonsenap 1 msk srirachasås 1 dl hackad basilika 1 dl hackade soltorkade tomater Till servering: Hamburgerbröd Salladsblad Gör så här: Blanda soja, vitlöksklyftor och olivolja. Skölj portabellosvampen och lägg i en plastpåse. Häll i marinaden, blanda och låt stå i minst 15 minuter. Blanda under tiden ihop ingredienserna till dressingen. Stek svamparna på medelvärme i cirka 15 minuter så att de får fin färg. Fyll dem med lite riven ost som får smälta i hattarna. Rosta hamburgerbröd och montera med dressingen och salladsblad. 56 | www.ssil.se