DT 1
text: Amanda Båmstedt foto: Emma Edwards och Elin
Anvegård intervju Hos Matklubben Huggorm är det alltid fest I Ankarsmedjans lokaler bjuder Matklubben Huggorm in till sittningar med en säsongsbetonad meny, något gott i glasen och en rejäl feststämning. Vi har pratat med Emma Edwards som är en av de drivande krafterna bakom ett av Göteborgs mest kreativa krogtillskott om framtidsplanerna och nytänkande matkalas. Hur föddes idéen till Matklubben Huggorm? – Det är ett litet frö som legat och grott och sen gått i ide om vartannat sedan 2016 ungefär. Idén har också presenterat sig på lite olika sätt från gång till gång när tanken bubblat upp. Först-första gången det pratades om var på Kafé Höga Nord när Mathias Nilsson drev det. Att man skulle haft en liten matklubb därinne på söndagar. Sen att det aldrig blev av kanske egentligen bara är bra grej såhär nu i efterhand. Sen blev det viruskaos och då började det liksom bubbla lite igen. Konstigt nog, kanske. En del för att man var så satans uttråkad men också för att vi saknade det där rummet med olika typer av middagsarrangemang. Vi hade haft många middagar hemma i vårt kök (mitt och Mathias) och de växte och blev mer ambitiösa och blev nästan som en liten lönnkrog tillslut. Det var väl nånstans där vi började prata om det på riktigt djungeltrumman.se 27