DT 1
intervju igen. Efter många långa middagar hos oss
. Namnet var ett arbetsnamn när tankarna föddes 2016 så det fick hänga med helt enkelt. Vilka är ni som ligger bakom Matklubben Huggorm och hur fann ni varandra? – Vi är fyra! Joel Nyström (Ägarfamiljen bakom Sjömagasinet under Ulf Wagners tid), Mathias Nilsson (Höga Nord Rekords bland annat), Lars Ekberg (kock på Svenska ambassaden i Belgrad) och jag (som jobbat mycket krog tidigare här och utomlands men annars jobbar med bil-design)! Jag och Mathias fann varandra på Fee Fi Fo Fum för många år sedan när vi jobbade där tillsammans. Lars och Mathias har känt varandra sedan de var 13-14 år och Joel och Lars har också känt varandra länge från att ha vuxit upp i samma område. Men konstellationen som den är nu är egentligen från en blöt kväll på Smaka där Lars hittade Joel vid zinkdisken. Story begins! 28 djungeltrumman.se Hur fungerar ert koncept? – Konceptet för just Matklubben Huggorm är rakt av matkalas. Vi kör en gång i månaden ungefär och brukar erbjuda en sexrätters-meny som varierar från gång till gång, i kombination med väl vald dryck. Ert koncept skiljer sig lite från klassiska restauranger, vilka fördelar har ni märkt av med ert upplägg? – Långa, roliga sittningar som mynnar ut i underbar fest. Men också att det verkar finns en entusiasm i att gå på matkalas, precis i den utformningen som vi spann på och drömde om från början. Sen tror vi att lokalen gör sitt också. Den är ståtlig som en kyrka och bjuder upp till sociala möten. Ni tar emot både brunch och middagsgäster, vad kännetecknar det ni serverar hos er? – Trevliga menyer med väl valda råvaror! Mathias och Lars har så mycket kunskap och lägger ner