Friluftsliv Ledare
Friluftsliv Innehåll
Friluftsliv Brev
Friluftsliv Friluftsnytt
Friluftsliv Johanna Davidsson
Friluftsliv Lovisa Larsson
Friluftsliv Mat i kajak
Pasta med ost- och kräftsås är Camilla Åkerlunds
och Annika Jacobssons bidrag till middagen. tips //utemat Karin Jakobsson har paddlat mycket havskajak och älskar livet i den karga, bohuslänska skärgården. Pasta med ostoch kräftsås 2 PORTIONER Färsk pasta (gärna fylld) Ostsås: 1 burk Crème fraiche Parmesan & Vitlök 1 färsk lök 7–8 söta körsbärstomater 1 påse babyspenat 1–2 dl riven ost 1 burk kräftstjärtar salt peppar GÖR SÅHÄR: Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet. Rör ner crème fraiche, lök, tomater och spenat. Låt sjuda tills tomaterna och spenaten är mjuka. Vänd sedan ner osten och kräftstjärtarna under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Servera genast. Svart linsgryta 4 PORTIONER 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 1 stor morot 1,5 dl svarta linser 1 paket krossade tomater 2,5 dl havregrädde 1,5 tärning grönsaksbuljong 2–3 dl vatten 1 msk tomatpuré 1 msk balsamvinäger 1 tsk Sambal Oelek oregano basilika salt peppar »Det tar hela kvällen att äta men det är ju det man gör innan man kryper in i tältet!« 40 friluftsliv#2–2018 GÖR SÅHÄR: Skala och riv moroten. Hacka lök och vitlök. Stek en skvätt olja i en kastrull ihop med basilika och oregano. Rör sedan i linser, krossade tomater, havregrädde, buljong och 2 dl vatten och koka upp. Blanda i tomatpuré, balsamvinäger och Sambal Oelek. Låt puttra under lock tills linserna är mjuka, tillsätt lite mer vatten om det blir för torrt. Smaka av med salt och peppar och servera med pasta alternativt ris. Linsgrytan kan lagas från grunden ute eller lagas hemma och tas med i torkad form. Vill man torka den smetas grytan ut på två plåtar med bakplåtspapper och torkas i 60 grader i ugnen tills den är knastertorr. Det tar cirka ett dygn. Rör om och skifta plåtarna ett par gånger under torkningen. Blötlägg grytan i cirka 30 minuter före uppvärmning. »Linsgrytan kan lagas från grunden ute eller lagas hemma och tas med i torkad form.« Sven Holmlund från Trollhättan låter sig väl smaka av de kulinariska kanotisternas kokkonst.
Friluftsliv Upptäck MTB
Friluftsliv Festivalsommar
Friluftsliv Landskamp
Friluftsliv Drickbart vatten?
Friluftsliv Upplev orkidéer
Friluftsliv Landet runt
Friluftsliv Sista ordet