KonferensVärlden 1
KonferensVärlden Mötesnytt & erbjudanden
KonferensVärlden Variationsrika möten i väst
KonferensVärlden Krydda med gourmetaktiviteter i v
äst Västsverige gourmetaktiviteter för glada smaklökar Krydda med och engagemang är två begrepp som hör ihop som handen i handsken. En aktivitet under konferensen skapar ofta gemensamma minnen och har den fina egenskapen att binda samman medarbetarna och skapa starka team. Det finns många vinster alltså för gruppen att faktiskt genomföra en aktivitet tillsammans, som en avslutning av dagen eller varför inte som en ice-breaker i början av konferensen. Ibland kan dock jakten på nytänkande och spännande aktiviteter vara snårig. I den här artikeln tipsar vi om annorlunda aktiviteter som på ett eller annat sätt kretsar kring matlagning, eller vad sägs om att baka hönökakor, ta en tur på vingård eller att lägga in egen sill? TEXT: KATARINA NISS FOTO: ROGER BORGELID Hacka, mixa, stek och baka Matlagningsaktiviteter av olika slag har länge varit populärt i konferenssammanhang och tillsammans i köket växer rollerna i gruppen fram. Någon tar initiativet och styr upp, en annan väljer att lita på de andra och en tredje experimenterar sig fram. Gemensam matlagning är både utmanande, roligt och kreativt. – Att laga mat tillsammans är ett roligt sätt att krydda sin konferens med. Det bästa med den typ av aktivitet är att det stärker gruppen och skapar teamkänsla, säger Sanna Friis, bokningschef på BokningsBolaget. Mellan kobbar och skär ligger OrustpärHavskatten lan Slussens Pensionat vackert vilande vid havskanten. Här erbjuds konferensgrupper att laga mat tillsammans med Slussens stjärnkock David Lundqvist. En annan spännande aktivitet som erbjuds är musselsafari, en expedition med musselskörd och efterföljande musselkok. Vänder vi istället blicken mot västkustpärlan Hönö hittar vi Havskatten, ett litet hotell med konferensmöjligheter, mitt bland fiskebåtar och sjöbodar vid solvarma klippor. Här får gruppen lära sig att baka hönökakor på traditionellt vis i öppen vedeldad ugn. FOTO: MADEL Från svart guld till familjära ostar Knotiga vinstockar förknippas naturligt med sydeuropeiska vingårdar omgärdade av vajande lavendelfält – men dessa går att finna även i Sverige. Precis vid infarten till svenska Lysekil i nordligaste Bohuslän gömmer sig en vingård med femtusen stockar som tillsammans producerar pinot noir, solaris och fruher burgunder. Grand Hotel 22
KonferensVärlden Picknick Smarta & snygga prylar
KonferensVärlden KV möter Martina Haag
KonferensVärlden Höga Kusten – en naturlig mötespl
ats
KonferensVärlden Tekniklösningar som höjer möteskv
aliteten
KonferensVärlden Event kalendern
KonferensVärlden Vegetariskt 6 härliga recept