KonferensVärlden 1
KonferensVärlden Mötesnytt & erbjudanden
KonferensVärlden Variationsrika möten i väst
KonferensVärlden Krydda med gourmetaktiviteter i v
äst
KonferensVärlden Picknick Smarta & snygga prylar
KonferensVärlden KV möter Martina Haag
KonferensVärlden Höga Kusten – en naturlig mötespl
ats
KonferensVärlden Tekniklösningar som höjer möteskv
aliteten
KonferensVärlden Event kalendern
KonferensVärlden Vegetariskt 6 härliga recept
Mat & Dryck Elmia Kongress & Konferens Savoykålsk
nyte med potatiskaka, äppelcidersås och picklad morot Ett recept av kökschef Mikael Eriksson RECEPT FÖR 4 PERSONER PICKLAD MOROT 2 MORÖTTER 0,5 DL ÄTTIKA 1 DL SOCKER 1,5 DL VATTEN Koka samman din inläggningslag och ställ åt sidan för att svalna. Riv morötterna, häll över lagen och låt det stå i kylen över natten. POTATISKAKA 1 KG POTATIS 2 DL GRÄDDE 4 ÄGG 2 KVISTAR TIMJAN 100 GR BROSTORPS HEMOST Sätt ugnen på 150 grader. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en ugnsfast form. Riv potatisen och lägg i formen. Blanda ägg och grädde i en bunke. Tillsätt bladen från timjanskvistarna och riv ner osten i äggblandningen. Häll äggblandningen över potatisen, salta och peppra. Blanda runt ordentligt med händerna. Baka i ugnen i cirka 1 timme (tills kärntemperaturen är 96 grader). Låt vila och skär i potionsbitar. Dessa kan du sedan värma på igen tillsammans med savoykålsknytet i ugnen. SAVOYKÅLSKNYTE 1 HUVUD SAVOYKÅL 600 GR CHAMPINJONER 3 KVISTAR TIMJAN 1 GUL LÖK 2 MORÖTTER 1 CITRON Plocka de yttersta (stora) bladen från kålhuvudet och förväll i lättsaltat vatten, 2 mindre blad eller 1 större blad ger en portion. Låt bladen svalna. Starta ugnen på 175 grader. Grovhacka svampen, hacka den gula löken och riv morötterna. Strimla ner 2-3 blad av savoykålen som är kvar och plocka bladen från timjanskvistarna. Fräs allt detta i smör eller olja tills det mjuknat, salta och peppra efter smak. Riv sedan skalet från citronen ner i blandningen och rör om och ställ grönsaksblandningen åt sidan. Skär bort roten från kålbladen och fördela blandningen jämnt i alla bladen. Vik in sidorna och rulla ihop knytet. Lägg sedan med skarven ner i en ugnsfast form. Baka i ugn i cirka 10-15 minuter, tills de får en fin färg. ÄPPELCIDERSÅS 1 BANANSHARLOTTENLÖK 1/4 ÄPPLE 33 CL ÄPPELCIDER AV GOD KVALITET 2 DL GRÄDDE 1 TSK ÄTTIKA MAIZENA 1 GRÖNSAKSBULJONGSTÄRNING Skala och fintärna äpplet och löken. Fräs i en kastrull med smör eller olja, det ska endast mjukna, ej få färg. Tillsätt cidern och ättikan, låt koka ner cirka 1/3, smält i buljongtärningen. Tillsätt grädden och koka upp. Red såsen med maizena. Finskär gräslök eller valfri ört och rör ner i såsen för garnityr. 55 FOTO: ANNA HÅLLAMS