KonferensVärlden 1
KonferensVärlden Mötesnytt & erbjudanden
KonferensVärlden Variationsrika möten i väst
KonferensVärlden Krydda med gourmetaktiviteter i v
äst
KonferensVärlden Picknick Smarta & snygga prylar
KonferensVärlden KV möter Martina Haag
KonferensVärlden Höga Kusten – en naturlig mötespl
ats
KonferensVärlden Tekniklösningar som höjer möteskv
aliteten
KonferensVärlden Event kalendern
KonferensVärlden Vegetariskt 6 härliga recept
Mat & Dryck Grythyttans Gästgivaregård Fyllda kål
rabbiblommor Ett recept av köksmästare Hampus Ulmborg Till cirka 10 portioner, med tre blommor vardera. 200 GR VÄSTERBOTTENOST 100 GR PHILADELPHIAOST 1 DL CRÉAM FRAICHE 1 ST KÅLRABBI 1 DL RAPSOLJA 1 MSK CHAMPAGNEVINÄGER 2 BLAD GRÖNKÅL 1 DL LJUS SIRAP SALT & PEPPAR BLOMMOR DILL 58 Rökt västerbottenostcremé Skiva 200 gram Västerbottenost i 2 centimeter skivor. Rök i ugnen ihop med rökspån tills det har blivit gyllenbrunt, cirka 60 minuter på 25 grader. Lägg den rökta Västerbottenosten tillsammans med philadelphiaost, créam fraiche, en nypa salt och peppar. Mixa sedan till en slät kräm. Vi rekommenderar att lägga i en spritspåse. För att få den rökta smaken är mitt tips att ta en kastrull med rökspån i, elda på det rökta spånet så det blir rök, ställ in i ugnen tillsammans med Västerbottenosten. Lägg osten på ett galler (den kommer inte smälta då det är en så pass låg temperatur) detta gör att röksmaken tränger in i osten. Kålrabbiblommor Hyvla 1 kålrabbi tunt på mandolin. Lägg den hyvlade kålrabbin i en 1-2-3 lag och låt ligga minst 2 timmar. Stansa sedan ut till en rund form. Torka av varje kålrabbi-skiva så de är torra. Spritsa ut cirka 1,5 tesked av den rökta västerbottencrèmen centralt på varje kålrabbiskiva. Nyp sedan ihop till en blomma. Spetskålsbuljong Strimla spetskålen tunt och lägg i en djup form med lite rapsolja. Slå på ljus sirap och lite salt. Rosta hårt på 180 grader i cirka 20 minuter, slå på en liter vatten och låt reducera i 20 minuter. Sila av och häll vätskan i en kastrull. Koka upp och smaka av med peppar, salt och champagnevinäger. Friterad grönkål Bryt grönkålen i mindre bitar cirka 4x4 centimeter och fritera på 140 grader i en till två minuter. Lägg den friterade grönkålen på en plåt med torrt papper och salta lätt. Dill Plocka dill och förvara svalt på blött papper. Blommor Plocka bladen på dina ätbara blommor och förvara svalt på blött papper. Servering Placera tre kålrabbiblommor centralt i en djup tallrik. Lägg ett friterat grönkålschips på varje blomma. Placera en dillkvist mellan varje blomma. Strö över blombladen och avsluta med att hälla cirka en dl av den varma spetskålsbuljongen.