Loading...
KonferensVärlden 1
KonferensVärlden Mötesnytt & erbjudanden
KonferensVärlden Variationsrika möten i väst
KonferensVärlden Krydda med gourmetaktiviteter i v
äst
KonferensVärlden Picknick Smarta & snygga prylar
KonferensVärlden KV möter Martina Haag
KonferensVärlden Höga Kusten – en naturlig mötespl
ats
KonferensVärlden Tekniklösningar som höjer möteskv
aliteten
KonferensVärlden Event kalendern
KonferensVärlden Vegetariskt 6 härliga recept
Mat & Dryck Bomans Hotell i Trosa Bomans goda bul
lar 24 BULLAR INGREDIENSER 125 GR SMÖR 5 DL LÄTTMJÖLK ½ TSK SALT 1 DL STRÖSOCKER 50 GR JÄST 13–14 DL VETEMJÖL FYLLNING: 150 G RUMSVARMT SMÖR 2 DL SOCKER 0,5 DL KANEL PENSLING: 1 ägg 0,5–1 dl pärlsocker Gör så här: Smält smöret. Blanda ner mjölk, salt och socker i smöret. Låt det bli fingervarmt (37 grader). Finfördela jästen i en bunke och häll över degspadet i bunken eller hushållsassistenten. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt det mesta av mjölet tills degen är smidig – men absolut inte mera. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Blanda fyllningen och bred på den utkavlade degen. Rulla till en tjock rulle och skär den i 5-6 cm tjocka bitar. Lägg bullarna i fint bullpapper. Låt jäsa ytterligare cirka 20 minuter. Pensla därefter med ägget och strö på pärlsocker. Grädda i 210 grader i cirka 10–12 minuter.. Bomans goda bullar Min mammas bullar är vida kända i trakten. De är extra allt, och har varit självklara i familjen på alla högtider. Barnen Boman har alla tagit sina första stapplande steg som entreprenörer med en bullpåse i ena handen och en börs i den andra, när de fått lära sig sälja hembakade bullar på marknader och festligheter. Hemligheten med mammas bullar är att göra degen så lös som möjligt, men att den ändå släpper från bunken i degblandaren. Dessutom får man absolut inte snåla med fyllningen av smör, socker och kanel – eller kardemumma som man föredrar det. Hon gör bullarna mycket större än vad som står i de flesta bullrecept och gräddar dem i 210 grader varm ugn i 10–15 minuter. Bullarna är godast till iskall mjölk, tycker vi! /Kristin Boman