Chili 1
CHILI MAGAZINE MACHA ISTÄLLET FÖR MACKA En uppigg
ande smoothie med exotisk kokos-limesmak och härlig grön färg från spenat samt matcha- och vetegräspulver. Ingredienser: • 1 burk Kung Markatta Kokosmjölk • 1 dl vatten • 1 banan (1/2 om de är väldigt stora) • 30 g spenat (ca en näve) • 1 1/2 msk Kung Markatta Pressad Lime • 1 tsk Kung Markatta Matcha Ceremonial • 1/2 tsk Kung Markatta Vetegräspulver • Isbitar Så här gör du: 1. Mixa alla ingredienser - häll upp på glas. 2. Servera direkt. Matchabollar med härliga smakkombinationer av cashewnötsmör, aprikos, kokos, lime och vit choklad, vilka alla fungerar toppen tillsammans med matchans unika smak. Ingredienser: • 1 dl Kung Markatta Cashewnötssmör • 5 st Kung Markatta Aprikoser, klippta i mindre bitar • 1 dl Kung Markatta Kokosflingor • 1 1/2 msk Kung Markatta Kokosolja virgin • 1 msk Kung Markatta Pressad Lime • 100 g vit choklad • 1/2-1 tsk Kung Markatta Matcha Ceremonial Så här gör du: 1. Mixa ihop cashewnötssmör, aprikoser, kokosflingor, kokosolja och lime i en matberedare eller mixer. 2. Forma smeten till bollar och låt dem stå kallt i cirka 10 minuter. 3. Smält chokladen och doppa bollarna i den med hjälp av två skedar. 4. Ställ ner bollarna på bakplåtspapper och pudra över matchapulver. 5. Förvara matchabollarna i tättslutande burk, gärna i kylskåp. Tips! Den vita chokladen går att utesluta för den som vill. Rulla då gärna bollarna i matchapulvret istället. Superkoll på Göteborgs Stads gymnasieskolor 62 chili/nr2-2018