Jaguarkocken RULLADER PÅ VILT RULLADER PÅ VILT In
gredienser: Portioner: 6 personer Tid: ca 2,5 timmar Gör så här: • 1 kg innanlår alt. fransyska • 500 g bacon på bit • 2 st stora morötter • 1 st burk med saltgurka • 1 dl dijonsenap • 1 l kalvbuljong/ viltbuljong • 13-15 st medelstora potatisar • 150 g smör • 3 dl grädde • 1 msk svartvinbärsgelé´ • Maizena • 300 g sockerärtor • Salt & peppar Använd gärna halvtinat kött för att underlätta så det blir tunna skivor av köttet 1. Vrid på ugnen, ca 200° C varmluft. 2. Skär köttet liksom lövbiff, i tunna stora skivor. Räkna med ca 3 st per person. 3. Skala morötterna och dela ner dessa i stavar, fortsätt att göra stavar av baconet samt saltgurkan. 4. Lägg ut lövbiffarna på skärbrädan eller en stor rengjord bänk. Bre ett tunt lager dijonsenap, salta och peppra samt en stav med morot, bacon och saltgurka på varje köttbit. 5. Rulla ihop rulladerna och fäst dessa på tandpetare eller grillspett 3 och 3. 6. Stek rulladerna i smör tills dom fått stekyta, salt och peppra. Lägg dessa i ugnssäkerform. 7. Koka upp ca 1 l kalvbuljong i en kastrull och häll över rulladerna, täck formen med folie och kör i ugnen tills köttet blivit mjukt och lossnar från en provsticka. Detta tar ca 90 min på 200° C. 2 8. Skala och koka potatisen i saltat vatten ca 20 min. 9. Smält 100 g smör och värm detta med 4dl mjölk. 10. Sila av buljongen från rulladerna till en kastrull, tillsätt 3 dl grädde och låt det småkoka i ca 15 min. tillsätt 1,5 msk svartvinbärsgelé, red av till önskad konsistens. 11. Häll av vattnet från potatisen, vispa sönder potatisen med elvisp och tillsätt den varma smör/mjölk-blandningen, smaka av med salt och peppar. 12. Värm på sockerärtorna med lite smör under omrörning i en kastrull och smaka av med salt och peppar. 13. Lägg upp snyggt och garnera gärna med persilja. Man kan med fördel även servera gelé, rårörda lingon samt pressgurka till rulladerna! Lycka till i köket och smaklig måltid! 4 Använd gärna halvtinat kött för att underlätta så det blir tunna skivor av köttet. 6 10 13 JAGUARMAGASINET.SE | NR.9 ÅR 2019 73