Buffé 1
Buffé OKTOBER Trenden, råvaran och matkulturen att
utforska just nu.
Buffé SMAKRIKT FRÅN BANGLADESH Kocken Nahid Hassan
serverar perfekt palak paneer och het tandoori chicken. BENGALISKT Smakrikt från Bangladesh TEXT JOSEFINE NYBERG RECEPT NAHID HASSAN STYLING YLVA BERGQVIST FOTO SIMON BAJADA Den prisbelönta kocken Nahid Hassan lagar allt från bengalisk husman till genuin street food från Dhaka, med målet att sätta Bangladesh på den svenska matkartan. NAHID HASSAN BOR: Stockholm GÖR: Kock och krögare, driver Shantigruppen med sex stycken restauranger i Stockholm. Missa inte tävlingen om Nahids bok Vego curry på sidan 39. MED EN KONST- och musikutbildning i bagaget kom Nahid från Bangladesh till Stockholm på 90-talet för att plugga vidare på Tillskärarakademin och Beckmans Designhögskola. När han vid sidan av studierna jobbade extra på en indisk restaurang upptäckte han att maten som serverades var anpassad för den svenska smakpaletten och olik de recept han var van vid. Det var då Nahid bestämde sig för att lämna studierna och öppna en egen restaurang med indisk och bengalisk mat när den är som bäst – äkta och genuin. Med hjälp från sin lillebror kunde han år 2000 öppna sin första restaurang under namnet Shanti, som på bengali betyder fred. Men att starta eget företag visade sig vara en utmaning. » 13 BUFFÉ #10/2021
Buffé PAJPERFEKTION Förtjusande vackra pajer: från
crème brûlée i stort format till amerikansk plommonpaj.
Buffé MATPIONJÄRERNA Följ med till Lundens Gård dä
r spannmål odlas på traditionellt vis.
Buffé Höstens ingrediens nummer ett stavas pumpa!
Vi låter den ta plats i både söta och salta recept.
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SOFIAS SPANING