Buffé 1
Buffé OKTOBER Trenden, råvaran och matkulturen att
utforska just nu.
Buffé SMAKRIKT FRÅN BANGLADESH Kocken Nahid Hassan
serverar perfekt palak paneer och het tandoori chicken.
BENGALISKT PALAK PANEER 4–6 PERSONER / 45 MIN ING
REDIENSER 450 g paneer-ost 250 g fryst bladspenat 1 liten rödlök 1 liten gul lök 5 vitlöksklyftor 3 lagerblad ½ tsk gula senapsfrön 1 tsk malen koriander 1 tsk malen spiskummin 1 tsk chilipulver 1 tsk paprikapulver ½ tsk garam masala 1 krm malen gurkmeja 2 tsk salt 1 msk strösocker 10 körsbärstomater 1 grön chili eller 3 små piripiri 1 röd paprika 1 dl tomatpuré 1 msk finriven ingefära 1 tsk grovkornig senap 3 dl vispgrädde rapsolja kokt ris, naanbröd och limeklyftor till servering GÖR SÅ HÄR 1. Skär paneer i ca 2 cm stora tärningar. Tina den frysta spenaten och krama ur all vätska. Skala lök och vitlök och skiva tunt. Mät upp alla torra kryddor. Halvera körsbärtomaterna och chilifrukterna. Kärna ur och hacka paprikan grovt. 2. Hetta upp en wokpanna med 2 msk olja och stek löken ca 3 minuter på hög värme under omrörning. Tillsätt 2–3 msk vatten så att löken inte bränns. Tillsätt vitlök och kryddor, fräs ytterligare ca 4 minuter. 3. Tillsätt tomatpuré, ingefära och senap och fräs ytterligare 1 minut. 4. Rör ner spenat, tomat, paprika, chili och ca 3 dl vatten och låt koka på medelvärme under omrörning 5 minuter. 5. Rör ner grädde och låt koka ca 5 minuter på medelvärme tills såsen har tjocknat lite. Tillsätt paneer och låt sjuda ca 2 minuter. Ta från värmen och servera med kokt ris, naanbröd och limeklyftor. TIPS! Baka eget naanbröd att servera till. Recept hittar du på buffe.se 16 BUFFÉ #10/2021
Buffé PAJPERFEKTION Förtjusande vackra pajer: från
crème brûlée i stort format till amerikansk plommonpaj.
Buffé MATPIONJÄRERNA Följ med till Lundens Gård dä
r spannmål odlas på traditionellt vis.
Buffé Höstens ingrediens nummer ett stavas pumpa!
Vi låter den ta plats i både söta och salta recept.
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SOFIAS SPANING