Buffé 1
Buffé OKTOBER Trenden, råvaran och matkulturen att
utforska just nu.
Buffé SMAKRIKT FRÅN BANGLADESH Kocken Nahid Hassan
serverar perfekt palak paneer och het tandoori chicken.
BENGALISKT TIPS! Servera gärna mango chutney, yog
hurt, nötter, kokos och chili till dina bengaliska rätter. ÄGGCURRY MED POTATIS 4 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 4 ägg 1 tsk chilipulver 1 tsk paprikapulver 1 tsk gurkmeja 1 tsk salt rapsolja koriander och rostad lök att toppa med kokt ris till servering Curry 1 stor gul lök 1 grön chili eller 3 små piripiri 1 tomat 400 g fast potatis 1 riven vitlöksklyfta 1 tsk gurkmeja 1 tsk paprikapulver 1 tsk chilipulver ½ tsk malen spiskummin ½ tsk malen koriander ½ tsk garam masala 1 tsk salt 3 lagerblad 1 tsk finriven ingefära 1 tsk grovkornig senap 2 dl hackad koriander GÖR SÅ HÄR 1. Ägg: Koka upp en kastrull med vatten. Lägg ner äggen och låt sjuda 8–9 minuter. Spola kallt och låt svalna. Skala äggen. Hetta upp en stekpanna med 1 msk olja och tillsätt kryddorna. Lägg i äggen och stek dem någon minut tills de har fått lite färg. 2. Curry: Skala och skiva löken tunt. Strimla chilin. Skär tomat och potatis i stora bitar. Mät upp alla torra kryddor. Hetta upp en wokpanna med 2 msk olja och stek löken och vitlöken 2 minuter på hög värme under omrörning. Tillsätt alla kryddor, ingefära, senap och 2–3 msk vatten så inte kryddorna bränns vid och stek ytterligare 3 minuter. 3. Rör ner tomaten och 1 dl vatten. Låt koka på hög värme 3 minuter. Mosa tomaten lätt med en slev. Tillsätt potatisen och 2–3 dl vatten. Sätt på lock och låt koka på medelvärme 15–20 minuter eller tills potatisen är mjuk. Rör om då och då. 4. Lägg ner äggen och koriandern i grytan och låt koka ca 2 minuter. Ta från värmen och toppa med extra koriander och rostad lök. Servera med kokt ris. 17 BUFFÉ #10/2021
Buffé PAJPERFEKTION Förtjusande vackra pajer: från
crème brûlée i stort format till amerikansk plommonpaj.
Buffé MATPIONJÄRERNA Följ med till Lundens Gård dä
r spannmål odlas på traditionellt vis.
Buffé Höstens ingrediens nummer ett stavas pumpa!
Vi låter den ta plats i både söta och salta recept.
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SOFIAS SPANING