Buffé 1
Buffé OKTOBER Trenden, råvaran och matkulturen att
utforska just nu.
Buffé SMAKRIKT FRÅN BANGLADESH Kocken Nahid Hassan
serverar perfekt palak paneer och het tandoori chicken.
Buffé PAJPERFEKTION Förtjusande vackra pajer: från
crème brûlée i stort format till amerikansk plommonpaj.
SÖTT TARTE MED KÖRSBÄR OCH MASCARPONE CA 12 BITAR
/ ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 100 g smör 1 dl strösocker 3 ¼ dl vetemjöl 1 krm salt 1 äggula till pensling Fyllning 250 g mascarpone 1 dl crème fraiche 1 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 2 ägg 200 g urkärnade körsbär ½ dl punsch eller annan likör (kan uteslutas) Toppa fyllningen med körsbär. GÖR SÅ HÄR 1. Blanda smör, socker, mjöl och salt i en matberedare eller för hand till ett fi nt smul. Tillsätt 1–2 msk vatten och blanda snabbt ihop till en deg. Spara 1/3 av degen och tryck ut resten av degen i en pajform, 24–26 cm i diameter, och upp på kanterna. Nagga botten och ställ in i frysen 30 minuter. 2. Sätt ugnen på 200 °C. Grädda pajskalet ca 10 minuter i mitten av ugnen tills det är gyllene. Ta ut pajskalet och sänk temperaturen i ugnen till 175 °C. 3. Fyllning: Blanda mascarpone med crème fraiche, socker och vaniljsocker, tillsätt sedan äggen, ett i taget, och rör till en jämn smet. Blanda körsbären med punsch. 4. Häll ut smeten i pajskalet och toppa med körsbären. Kavla ut resten av degen till en rektangel. Skär i 9 tunna remsor och gör 3 fl ätor av remsorna. Stansa ut små runda cirklar av kantbitarna som blir kvar. Lägg runt kanten på pajformen och lägg fl ätorna i ett fi nt mönster på. Pensla med äggula. 5. Grädda ca 40 minuter eller tills smeten har satt sig och degen fått fi n färg. Låt svalna. Pudra gärna med fl orsocker vid servering. TIPS! Servera gärna pajen med vispad grädde. Gör fl ätor av pajdegen. Lägg fl ätorna i ett fi nt mönster på pajen. Pudra med fl orsocker vid servering. 25 BUFFÉ #10/2021
Buffé MATPIONJÄRERNA Följ med till Lundens Gård dä
r spannmål odlas på traditionellt vis.
Buffé Höstens ingrediens nummer ett stavas pumpa!
Vi låter den ta plats i både söta och salta recept.
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SOFIAS SPANING