Loading...
Buffé 1
Buffé OKTOBER Trenden, råvaran och matkulturen att
utforska just nu.
Buffé SMAKRIKT FRÅN BANGLADESH Kocken Nahid Hassan
serverar perfekt palak paneer och het tandoori chicken.
Buffé PAJPERFEKTION Förtjusande vackra pajer: från
crème brûlée i stort format till amerikansk plommonpaj.
Buffé MATPIONJÄRERNA Följ med till Lundens Gård dä
r spannmål odlas på traditionellt vis.
Buffé Höstens ingrediens nummer ett stavas pumpa!
Vi låter den ta plats i både söta och salta recept.
RÅVARA I FOKUS PUMPAKAKA MED KOKOSFROSTING CA 10
BITAR / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER GÖR SÅ HÄR 2 ½ dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 3 tsk malen kanel ½ tsk salt 3 ägg 3 dl strösocker 3 dl finriven pumpa 1 ½ dl rapsolja Frosting 300 g färskost 25 g rumsvarmt smör 2 dl florsocker 1 msk färskpressad citronjuice ½ dl rostad riven kokos 1. Sätt ugnen på 175 °C. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kanel och salt i en bunke. Vispa ägg och strösocker poröst i en annan bunke. 2. Tillsätt pumpa och rapsolja i äggblandningen. Sikta ner mjölblandningen. Häll smeten i en oljad form med löstagbar kant ca 20 cm i diameter. 3. Grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter, känn med en sticka att kakan är klar. Ta ut och låt svalna helt. 4. Frosting: Vispa färskost, smör, florsocker och citronjuice fluffigt. Rör ner kokos. Klicka frostingen på den kalla kakan. TIPS! Använder du en större form? Då blir kakan något lägre och du kan grädda den lite kortare. 31 BUFFÉ #10/2021
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SOFIAS SPANING