Loading...
Buffé 1
Buffé OKTOBER Trenden, råvaran och matkulturen att
utforska just nu.
Buffé SMAKRIKT FRÅN BANGLADESH Kocken Nahid Hassan
serverar perfekt palak paneer och het tandoori chicken.
Buffé PAJPERFEKTION Förtjusande vackra pajer: från
crème brûlée i stort format till amerikansk plommonpaj.
Buffé MATPIONJÄRERNA Följ med till Lundens Gård dä
r spannmål odlas på traditionellt vis.
Buffé Höstens ingrediens nummer ett stavas pumpa!
Vi låter den ta plats i både söta och salta recept.
RÅVARA I FOKUS HASSELBACKSPUMPA MED FRÖKRISP OCH
FETAOST 4 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 2 små butternutpumpor eller 1 stor ca 1 kg 25 g smör 1 riven vitlöksklyfta 2 msk hackade örter t ex rosmarin och persilja 2 krm chilipulver 150 g fetaost salt Frökrisp 1 dl pumpakärnor 1 dl panko 2 msk hackad persilja 2 msk rapsolja GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200 °C. Skala pumpan. Halvera och kärna ur. Lägg med snittsidan nedåt på en skärbräda och skär så tunna skivor du kan, men inte hela vägen igenom. 2. Lägg i en oljad ugnsform och strö över ¾ tsk salt. Smält smöret och blanda med vitlök, örter och chilipulver. Pensla pumpan med lite av smöret och ställ in i mitten av ugnen 30–40 minuter eller tills pumpan är mjuk. Pensla då och då med örtsmöret. 3. Finhacka pumpakärnorna och blanda med panko, persilja, olja och 1 krm salt. 4. Strö frökrispet över pumpan och ställ in i ugnen ytterligare ca 15 minuter. Toppa med smulad fetaost och servera gärna med crème fraiche eller yoghurt och sallad eller bröd. TIPS! Istället för panko går det fint att använda vanligt ströbröd. 33 BUFFÉ #10/2021
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SOFIAS SPANING