Buffé 1
LEDARE & MEDARBETARE SARA AASUM HULTBERG Konditor
Sara är sötsaksexperten som delar sin tid och kreativitet mellan restaurangbranschen och framför kameran som receptkreatör och stylist. Se sidorna 21–25 för Saras fantastiska pajskapelser. Vill du ha mer matinspiration? Missa inte @tidningenbuffe på Instagram. Bakom sminket anade jag två par förvirrade ögon. DET VAR NÅGON kväll i slutet av oktober eller början av november för en herrans massa år sedan som det plötsligt knackade på dörren till vår lägenhet. Då det var sent på kvällen tittade jag ut genom det lilla titthålet för att försäkra mig om att det inte var någon skum typ där på andra sidan men såg ingen alls. Försiktigt öppnade jag dörren och hoppade möjligen till av förskräckelse när två små varelser (uppenbarligen så pass små att de inte syntes genom titthålet) i svarta kåpor och blodsminkade ansikten väldigt försynt frågade ”bus eller godis?”. FRÅGAN VAR STÄLLD på ett sätt som antydde att det var upp till mig att bestämma vad jag var mest sugen på så jag svarade vänligt, ”godis, tack”. Bakom sminket anade jag två par förvirrade ögon innan en av dem, jag vill minnas att han bar en skelettdräkt, morskade upp sig och förklarade att ”alltså hallå, det är ju du som ska ge oss godis!”. IDAG HAR JAG bättre koll på vad halloween är och vad som förväntas av mig när det ringer på dörren där någon gång i oktober eller november. Men just den grejen, när halloween faktiskt inträffar och hur den förhåller sig till allhelgona och dia de muertos, det har jag ännu inte förstått. Någon får gärna knacka på och förklara. Annars går det bra att skicka ett mail till buffe@studiobon.com Trevlig läsning! Vad lagar du helst en kylig höstdag? – En god vegetarisk soppa med en riktigt ostig, varm macka till, som grilled cheese eller quesadillas. Vilken råvara är ett måste för dig på hösten? – Choklad är nog extra viktigt! ROLAND PERSSON Fotograf Med Stockholm som bas och rötterna i Skåne är fotografen Roland känd för sina magiska matbilder och poetiska stilleben. På sidorna 7–11 och 28–33 hittar du hans fotografier. Vad lagar du helst en kylig höstdag? – En regnfri men ruggig dag ser jag fram emot att baka pizza i vår pizzaugn, som efter maten får växla om till en utekamin att värma sig vid. Vilken råvara är ett måste för dig på hösten? – Tryffel finns ju hela året men när hösttryffeln kommer blir jag extra glad! ICA-handlare i fokus LINDA KEAY ICA Nära Vretgränd, Uppsala Linda är förutom ICA-handlare även nyutbildad kostrådgivare som brinner för att inspirera kunder till att göra hälsosamma, enkla och goda matval. Berätta om det nya sortimentet Bra snack! – Det är goda, mättande och hälsosamma mellisprodukter anpassade för barn och ungdomar. Unga behöver äta ett näringsrikt mellis för att hålla sig friska och orka leka, koncentrera sig och träna. FÖR ALLA Johan Lindberg, redaktionschef På buffe.se hittar du information om innehåll av gluten, laktos, mjölk protein och ägg i vissa av våra recept liksom tips på hur du kan anpassa dem. 5 BUFFÉ #10/2021 Hur jobbar er butik med sortimentet? – Vi kommer att ha produkterna på flera ställen i butiken och inspirera och utbilda kunden genom skyltar, annan butikskommunikation samt sociala medier. Läs mer om Bra snack-sortimentet på sidan 37. Ledare @tidningenbuffe
Buffé OKTOBER Trenden, råvaran och matkulturen att
utforska just nu.
Buffé SMAKRIKT FRÅN BANGLADESH Kocken Nahid Hassan
serverar perfekt palak paneer och het tandoori chicken.
Buffé PAJPERFEKTION Förtjusande vackra pajer: från
crème brûlée i stort format till amerikansk plommonpaj.
Buffé MATPIONJÄRERNA Följ med till Lundens Gård dä
r spannmål odlas på traditionellt vis.
Buffé Höstens ingrediens nummer ett stavas pumpa!
Vi låter den ta plats i både söta och salta recept.
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SOFIAS SPANING