Buffé 1
Buffé KRÄFT-CRAVINGS Det bästa med augusti? Kräfts
kivan! Här är tillbehören som gör högtiden ännu godare.
KRÄFTSKIVA Så smaksätter du kokta kräftor Koka up
p 2 liter vatten, 4 msk salt, 2 msk rörsocker, 33 cl öl (gärna ale), 5 stjälkar krondill eller 2 msk dillfrö och låt svalna. Häll lagen över 1 kg avrunna kokta kräftor och låt stå i kylen över natten. Vill du koka egna kräftor? Recept hittar du på ica.se GRÖNSAKSPAJ MED PRÄSTOST 6–8 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER Pajdeg 200 g kallt smör 4 ¼ dl vetemjöl ½ tsk salt Fyllning 8 ägg 3 dl vispgrädde 2 dl mjölk 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 3 dl riven prästost 2 msk finskuren gräslök 8 små knipplökar 8 små knippmorötter 16 bönor till exempel vaxbönor och haricots verts 2–3 dl gröna ärtor GÖR SÅ HÄR 1. Skär smöret i tärningar och lägg i en bunke med mjöl och salt. Nyp ihop till en smulig deg. Tillsätt 4 msk kallt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. 2. Tryck ut degen i en ugnsform ca 20 x 30 cm. Nagga botten med gaffel. Ställ i kylen minst 1 timme. Sätt ugnen på 200 °C. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar till en jämn smet. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 15 minuter. Recept på zucchinisallad med parmesan hittar du på nästa sida. 13 BUFFÉ #08/2022 3. Ta ut och fyll med äggstanning, ost och gräslök. Ansa lök och morötter och halvera längsmed. Fyll pajen med alla grönsaker. 4. Grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter. Servera ljummen eller kall.
Buffé MERA MAJS! Från pizza till nudlar och soppa
– i säsongens bästa vardagshjältar är det majsen som spe
Buffé MATPIONJÄRERNA
Buffé SÖNDAGSPREPPEN
Buffé ICAs EGNA SIDOR