Buffé 1
Buffé KRÄFT-CRAVINGS Det bästa med augusti? Kräfts
kivan! Här är tillbehören som gör högtiden ännu godare.
KRÄFTSKIVA ZUCCHINISALLAD MED PARMESAN 6 PERSONER
/ 15 MIN INGREDIENSER 1 gul knipplök 1 msk honung 2 msk äppelcidervinäger 3 msk olivolja 1 tsk flingsalt 500 g zucchini 8 svartkålsblad 2 dl plockad persilja 1 dl plockad basilika ½ dl plockad dill ½ dl hackad rostad mandel, gärna marconamandel 1 dl finriven parmesan GÖR SÅ HÄR 1. Skiva löken tunt och blanda med honung, vinäger, olja och salt på ett stort fat. 2. Hyvla zucchinin längsmed med en skalare eller osthyvel. Ta bort stammen från svartkålen och strimla bladen fint. Blanda svartkålen med dressingen och massera så den blir mjuk. Blanda ner zucchini och örter. Toppa med mandel och parmesan. VRIDNA BAGUETTER MED OST, DILL OCH JALAPEÑO 3 BRÖD / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 5 dl ljummet vatten 37 °C 25 g färsk jäst 1 dl rågmjöl 10 dl vetemjöl 2 tsk salt 150 g tärnad cheddarost 1 dl hackad dill 2 hackade jalapeños GÖR SÅ HÄR 1. Häll vattnet i bunken till en degmaskin. Smula ner jästen och rör tills jästen löses upp. Tillsätt rågmjöl, vetemjöl och salt och kör degen 5–10 minuter till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt 2 timmar. 2. Häll upp degen på mjölat bord. Platta ut till en rektangel och strö över ost, dill och jalapeño. Vik över degen och platta ut. Skär i tre delar längsmed och vrid till tre baguetter. Lägg på 2 bakpappersklädda plåtar. Låt jäsa ca 15 minuter. 3. Sätt ugnen på 250 °C. Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen 15–20 minuter eller tills de får fin färg. Servera gärna ljumma. 14 BUFFÉ #08/2022 TIPS Baka brödet dagen innan, förvara i plastpåse i skafferi och värm i ugnen vid servering.
Buffé MERA MAJS! Från pizza till nudlar och soppa
– i säsongens bästa vardagshjältar är det majsen som spe
Buffé MATPIONJÄRERNA
Buffé SÖNDAGSPREPPEN
Buffé ICAs EGNA SIDOR