Buffé 1
Buffé KRÄFT-CRAVINGS Det bästa med augusti? Kräfts
kivan! Här är tillbehören som gör högtiden ännu godare.
Buffé MERA MAJS! Från pizza till nudlar och soppa
– i säsongens bästa vardagshjältar är det majsen som spe
VARDAG PIZZA MED MAJS OCH FETAOST 2 PERSONER / 30
MIN INGREDIENSER 1 pizzadeg, gärna surdeg, 400 g 2 dl crème fraiche 1 riven vitlöksklyfta 1 msk finrivet limeskal 1 msk färskpressad limejuice ½ tsk salt 1 ½ dl riven mild ost 3 dl majskorn 150 g fetaost 1 tsk rökt paprikapulver 1 kruka koriander limeklyftor till servering GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 225 °C. Dra eller kavla ut pizzadegen. Blanda crème fraiche, vitlök, limeskal och -juice och salt. Bred ut på pizzan men spar ca ½ dl. 2. Strö över ost och majs. Smula över fetaosten och toppa med paprikapulver. 3. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Ringla över resten av såsen och toppa med koriander. Servera med limeklyftor. NUDLAR MED KIMCHI OCH MAJS 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 3 dl kimchi 4 dl majskorn 2 msk rapsolja 4 ägg 250 g udon- eller äggnudlar 25 g smör 2 msk japansk soja 2 finskurna salladslökar 1 ½ msk rostade sesamfrön GÖR SÅ HÄR 1. Hacka kimchin grovt. Stek majsen i 1 msk av oljan tills den får lite färg. Stek äggen knapriga i resten av oljan i en annan stekpanna. 2. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. 3. Blanda ner kimchi, smör och soja i stekpannan med majsen och låt koka ihop. Tillsätt nudlar och vänd runt. Toppa med ägg, salladslök och sesamfrön. TIPS Gör egen kimchi, recept hittar du på buffe.se MISSA INTE Majs och kimchi tar nudlarna till nya höjder. 20 BUFFÉ #08/2022
Buffé MATPIONJÄRERNA
Buffé SÖNDAGSPREPPEN
Buffé ICAs EGNA SIDOR