Buffé 1
Buffé KRÄFT-CRAVINGS Det bästa med augusti? Kräfts
kivan! Här är tillbehören som gör högtiden ännu godare.
Buffé MERA MAJS! Från pizza till nudlar och soppa
– i säsongens bästa vardagshjältar är det majsen som spe
VARDAG TIPS Istället för kyckling går det fint at
t använda tärnad tofu. EGG FRIED RICE MED MAJS OCH KYCKLING 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 3 dl ris GÖR SÅ HÄR 1 knippe salladslök 125 g 200 g vitkål ca 400 g kycklinglårfilé 1 färsk majskolv eller 3 dl majskorn 3 msk olja 4 ägg 1 dl rostad lök VÄLJ SVENSKT Nu är det säsong för färsk, svensk majs! Håll utkik efter Från Sverige-märkningen när du handlar. Sås 2 msk finriven ingefära ¾ dl japansk soja 3 msk ostronsås 1 msk sesamolja ½ msk vinäger 1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skiva salladslöken tunt. Strimla vitkålen. Strimla kycklingen. Skär majsen i 3 bitar med en vass kniv. Dela varje bit längsmed och skär i smala klyftor. Rör ihop alla ingredienser till såsen. 2. Spar lite av salladslöken. Stek salladslök, vitkål och majs i 2 msk olja ca 2 minuter i en stor stekpanna. Lägg på en tallrik och stek kycklingen i samma panna i resten av oljan på hög värme ca 5 minuter. 3. Tillsätt riset och låt steka med några minuter. Häll ner såsen och grönsakerna och vänd ihop. Fös åt sidan, tillsätt äggen och rör till en äggröra och blanda sedan med resten i stekpannan. Servera direkt och toppa med resten av salladslöken och rostad lök. 21 BUFFÉ #08/2022
Buffé MATPIONJÄRERNA
Buffé SÖNDAGSPREPPEN
Buffé ICAs EGNA SIDOR