Buffé 1
ANNONS BUFFÉ I SAMARBETE MED MED SMAK AV SKOGENS
GULD Svenskt kött av högsta kvalitet, färsk kyndel och höstens lysande gula kantareller: Stensåkras kantarellkorv är lika god att äta som den är som i en lyxig och härligt mustig gryta. KREOLSK KORVGRYTA MED KANTARELL 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 2 förp Stensåkra Kantarellkorv à 300 g 250 g kantareller 1 vitlöksklyfta 2 röda spetspaprikor 2 msk smör 1 tsk torkad timjan 5 dl vispgrädde 1 ½ msk konc kalvfond 1 msk dijonsenap 1 dl cornichons 1 dl urkärnade svarta oliver salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Skiva korven. Ansa och skär ev kantarellerna i mindre bitar. Skala och hacka vitlöken. Dela och kärna ur paprikan, skär i bitar. 2. Fräs korv, svamp och vitlök i smöret i en stor gryta eller stekpanna tills det får lite färg, ca 5 minuter. Tillsätt paprika och timjan och fräs ytterligare någon minut. 3. Tillsätt grädde, kalvfond och senap och låt koka ca 2 minuter. Halvera cornichons och rör ner tillsammans med oliverna. Smaka av med salt och peppar. ETT CHARKUTERI MED SINNE FÖR SMAK I småländska Vetlanda hittar man charkuteriet Stensåkra. Här görs produkter av bra, närproducerat kött av högsta kvalitet och omsorgsfullt valda kryddor – vissa av dem odlade så nära som runt den egna husknuten. Stensåkras korvar görs precis så som de själva vill ha dem: med genuin smak och mycket kärlek. Det brukar bli godast så!
Buffé KRÄFT-CRAVINGS Det bästa med augusti? Kräfts
kivan! Här är tillbehören som gör högtiden ännu godare.
Buffé MERA MAJS! Från pizza till nudlar och soppa
– i säsongens bästa vardagshjältar är det majsen som spe
Buffé MATPIONJÄRERNA
Buffé SÖNDAGSPREPPEN
Buffé ICAs EGNA SIDOR