Nöjesnytt Växjö 1
Nöjesnytt Växjö ELLENS NATTBOK
Nöjesnytt Växjö ÅRETS BÄSTA 2012
Nöjesnytt Växjö TREND
Nöjesnytt Växjö INREDNING
Nöjesnytt Växjö TEKNIKPRYLAR
Nöjesnytt Växjö STUDENTLIV
Nöjesnytt Växjö NOTISER
NOTISER Erik Andersson är restaurangchef på The G
rillhouse. THE GRILLHOUSE – NYTT KONCEPT I VÄXJÖ M ånga har säkert sett att det snickrats och byggts om i Bröderna Bloms Plåts gamla lokaler på Kungsgatan, men få har vetat vad som egentligen varit på gång. Inte för att det varit någon hemlighet, men nu står det klart att Växjö fått sitt första The Grillhouse, som öppnade den 1 november. The Grillhouses koncept är väl beprövat i storstäderna, men nytt för Växjö, avslöjar restaurangchefen Erik Andersson, som är en välkänd köksprofil i stan. –Det handlar om fräsch, grillad och god mat till väldigt överkomliga priser, antingen som takeaway eller om man vill äta här i trevlig miljö, säger han. Vi satsar mycket på kebab, men inte den "gamla vanliga" sorten, utan den typ man får exempelvis i Stockholm. Vår kebab är för övrigt tillverkad av Kebab House i Stockholm och vi har både nöt, kyckling och gyros, samt alltid dagfärskt surdegsbakat bröd från Askelyckan. Vi gör alla våra såser från grunden och vi är stolta över att vara först i Växjö med att servera tomatsås till vår kebab. Alla som käkat kebab i Stockholm vet vad jag pratar om. Den är grym! På The Grillhouse har man också satsat hårt på orientalisk inriktning, med en modern twist, både vad gäller mat och inredning. Mezze av olika slag ingår i alla rätter och många av de kryddor och örter man använder sig av har orientaliskt ursprung. –Vi vill att det här ska vara ett exklusivt kebabställe, där man också kan käka goda grillade rätter man inte hittar någon annanstans i Växjö, som lammfärsbiffar till exempel, säger Erik. Dessutom till rimliga priser. Man ska kunna gå hit hela familjen och käka utan att behöva bli ruinerad. När det gäller inredningen har The Grillhouse lagt ner ett enormt jobb på att skapa en trevlig och lite exklusiv atmosfär, där man på samma gång känner sig hemma och lite bortskämd. Bakom interiören står för övrigt Zesty Interiör, med den välkände och Växjöbördige inredaren Lars-Göran Forsberg som skräddarsytt restaurangen, med sitt öppna kök och en fantastisk soffa, specialbeställd från England. Erik är också noga med att påpeka att även om The Grillhouse verkligen är ett ställe för alla, och han uppmanar Växjöfolket att komma in och prova kebab, gjord på ett nytt sätt. –Öppningshelgen har vi specialpris på kebab, just för att folk ska ta chansen och komma in och prova och upptäcka hur gott det är, säger han. Vi tar den här maten på allvar och jag tror folk kommer att inse att vi vill göra det här på riktigt. Det behöver Växjö. s TEXT: OLA KARLSSON STORGATAN 29 & REBORN LIFESTYLE BJÖD PÅ GÖR OM MIG-SHOW F Elin Jonasson, Anna Odenmo, Anna Dahl och Julia Palm. Temat för föreläsningen var personlig stil och hur vi kan ta fram den hos oss själva. Eventet avslutades med en catwalk med väldigt nöjda modeller som hade fått en makeover genom ny frisyr, färg och stil. Alla gick därifrån med en goodiebag som bland annat innehöll Evas bok "Du är din förpackning" och en hårprodukt från Paul MItchell. s TEXT & FOTO: ELLEN FRANZÉN örsamlingshemmet var fullsatt när författaren och stilcoachen Eva Carlström från företaget Reborn Lifestyle bjöd på Gör Om Mig-Show. Showen gjordes i samarbete med hårvårdsmärket Paul Mitchell och hårsalongen Storgatan 29:s duktiga frisörer Carina Hökeroth, 66 | nöjesnytt
Nöjesnytt Växjö CITYLIV PÅ SMÅLÄNDSKA
Nöjesnytt Växjö DIGILISTAN BY NÖJESNYTT
Nöjesnytt Växjö RECENSIONER
Nöjesnytt Växjö SERIER