Nöjesnytt Växjö 1
När vi kliver in i Cyrano och Boula la’s fräscha
lokaler i Willans Park tar vi klivet från ett vinterregnigt Växjö till ett varmt och härligt Frankrike. – Vi har allt som man älskar i Sydfrankrike. Varm interiör, boule, pastis, fransk à la carte och pizza Provençale, säger Josh Mitkov och Ela Potepa, ägare till Cyrano och Boula la. Cyrano driver idag 17 olika restauranger i Sverige och i Växjö startade man upp i somras. – Vi är mest kända för våra provençalska pizzor, som vi bakar i äkta vedeldad stenugn, vilket ger en sensationell smakupplevelse, säger Josh. – Våra pizzor är gourmetpizzor med tunn botten och vi använder oss av råvaror av högsta kvalitet och tillverkar allt i vårt eget kök. Alla Cyranos restauranger har ett fransk koncept, därför eftersträvar vi att all mat som lämnar vårt kök inte bara smakar franskt, utan doftar, känns och har den franska touchen, fortsätter Josh. Maten är tillagad av kockar med lång erfarenhet av den franska matkulturen och man har även lagt extra fokus på ett bra vin- och ölsortiment speciellt anpassat för just de rätter som serveras. Integrerat med restaurangen ligger konceptet Boula La med 4 boulebanor. Cyranos restaurang i Jönköping var först ut med att komplettera verksamheten med Boule. Efter lyckad respons där blev nu det nu Växjös tur. – Det är både socialt och trevligt att kombinera mat & dryck med boule. Vi syr ihop den perfekta firmafesten, födelsedagsfesten, möhippan eller svensexan. När vi frågar vad de har för målgrupp svarar Ela direkt ALLA! – Liten som stor, gammal som ung, litet eller stort sällskap spelar ingen roll, vi har upplägg som funkar för alla. – På vardagseftermiddagar har vi Lápéro boule med mat, dryck och 1 timme boule, på fredagar har vi After Work med förmånliga priser på mat & dryck och på söndagar får alla som äter 50 minuters gratis boule. Vi har också tänkt starta turneringar för barn, 6–17 år, med pizzabuffé och boule, fortsätter Ela och man märker att hon brinner för konceptet. – Det är så kul att spela, enkla regler och lätt att lära sig, jag önskar bara att ännu fler vågar testa och det ska vi göra vårt bästa för att uppnå, säger Ela. Cyrano serverar dagens lunch och du kan välja på gediget utbud med 4-5 olika provençalska pizzor, en fiskrätt, en kötträtt, en pastarätt och en vegetarisk rätt. Det finns också alltid ett veganskt alternativ. – Det känns viktiga att kunna erbjuda både veganska och vegetariska rätter och självklart går det också att få gluten- & laktosfri mat, säger Josh och fortsätter: – Vi serverar även à la carte på lunchen och nästan all mat tillagas i vedugnen à la minute. Kvällstid serveras à la carte, pizza och diverse smårätter, men är man inte hungrig går det självklart bra att bara komma in och ta ett gott glas vin, en öl eller en god drink. Framåt sommaren planeras Aperol Spritz Night där man kombinerar Aperol Spritz med en härlig charktallrik. – Vi har hela tiden nya grejer på gång och nu till våren kommer vi att öppna en stor, härlig uteservering med massor av växter och blommor. Allt för den rätta känslan. – Varmt välkomna till oss, avslutar Ela och Josh. Vive la France! I 52 | nöjesnytt