Buffé OKTOBER – TREND/SMAK/DESTINATION
Buffé SMAKA PÅ PERU
Buffé BRÖD PÅ FRANSKA
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé KIMCHI MED MERA
Buffé Har du hört talas om bulgogi? SYDKOREA BULGO
GI – HET KYCKLING I SALLADSBLAD 4 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER Kycklingbulgogi 600 g kycklinglårfi lé 1 msk gochujang eller 2 tsk sriracha + 1 tsk misopaste 4 msk japansk soja 2 msk strösocker 1 msk sesamolja 3 rivna vitlöksklyftor Rädissallad 1 knippe rädisor à ca 300 g 2 salladslökar 2 msk risvinäger 1 msk strösocker Koreansk chiliaioli 1 dl majonnäs ½ msk gochujang eller ½ msk sriracha + 1 tsk honung 1 tsk sesamolja 1 riven vitlöksklyfta Till servering kokt ris och salladsblad GÖR SÅ HÄR 1. Kycklingbulgogi: Skär kycklingen i ca 2 cm stora bitar. Rör ihop övriga ingredienser och blanda ner kycklingen. Låt marinera i minst 20 minuter eller gärna över natten i kylen. 2. Rädissallad: Ansa och skölj rädisorna. Skiva tunt, gärna på mandolin. Skiva salladslöken tunt. Blanda risvinäger och socker tills sockret löses upp. Blanda med rädisor och salladslök och låt stå 15 minuter. 3. Koreansk chiliaioli: Rör ihop alla ingredienser. 4. Stek kycklingen tills den är gyllene och genomstekt. Fyll salladsblad med kyckling, rädissallad och chiliaioli. Servera med ris. PAJEON – KOREANSKA PANNKAKOR 2 STORA PANNKAKOR / 30 MIN INGREDIENSER Pannkaka 2 dl vetemjöl ½ dl majsstärkelse 3 dl vatten 1 msk misopaste 2 krm salt 3 ägg 10 salladslökar neutral olja BIBIMBAP – RISBOWL MED ENTRECÔTE 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 300 g strimlat nötkött t ex entrecôte 4 ägg 1 msk neutral olja 3 dl kimchi 1 sats marinerad spenat (se recept) 1 sats marinerade böngroddar (se recept) 1 sats chiligurka (se recept) 3 msk gochujang eller 1 msk sriracha + 1 msk misopaste + 1 msk honung kokt ris till servering Marinad 2 msk japansk soja 1 msk strösocker 2 tsk sesamolja 1 msk vitt vin 2 rivna vitlöksklyftor ½ dl tunt skivad salladslök GÖR SÅ HÄR 1. Blanda alla ingredienser till marinaden och blanda ner köttet. Låt stå minst 20 minuter. 2. Stek äggen i oljan. Stek köttet i en stekpanna på hög värme ca 5 minuter. CHILIGURKA 4 PERSONER / 15 MIN INGREDIENSER 2 msk risvinäger 2 tsk strösocker 1 tsk salt 1 liten gurka 1 fi nskuren salladslök ½ tunt skivad röd chilifrukt GÖR SÅ HÄR 1. Blanda risvinäger, socker och salt. 2. Skär gurkan i tunna skivor, gärna på mandolin. Blanda med lagen, salladslök och chili. Låt stå 15 minuter och häll av överfl ödig vätska innan servering. För en bibimbap utan kött, ersätt köttet med samma mängd svamp och marinera i samma marinad. Dippsås 4 msk japansk soja 2 msk risvinäger 2 tsk strösocker ½ tunt skivad schalottenlök 1 tunt skivad röd chili 2 tsk rostade sesamfrön GÖR SÅ HÄR 1. Rör ihop alla ingredienser till dippsåsen. 2. Vispa ihop vetemjöl, majsstärkelse, vatten, misopaste och salt till en jämn smet. Vispa ner äggen. Skär salladslöken i lika långa bitar som stekpannan, ca 28 cm. Dela sedan löken längsmed. 3. Häll 2 msk olja i stekpannan. Lägg i hälften av salladslöken och häll på hälften av smeten. Stek på medelvärme tills pannkakan är gyllene. Vänd och stek på andra sidan tills den är frasig och gyllene. Stek resten av salladslöken och smeten på samma sätt. 4. Skär i bitar och servera direkt med dippsåsen. Ät gärna med pinnar. 3. Lägg riset i botten på 4 skålar. Toppa med alla tillbehör var för sig och avsluta med ägget. Servera med gochujang. MARINERAD SPENAT 4 PERSONER / 15 MIN INGREDIENSER 200 g färsk spenat 1 msk japansk soja 1 tunt skivad salladslök 1 msk sesamolja 1 msk rostade sesamfrön GÖR SÅ HÄR 1. Lägg spenaten i en stor bunke. Koka upp 2 liter vatten och häll över spenaten. Häll genast av vattnet och skölj spenaten med iskallt vatten. Krama ur all vätska ordentligt. 2. Blanda med övriga ingredienser. MARINERADE BÖNGRODDAR 4 PERSONER / 15 MIN INGREDIENSER 150 g färska böngroddar ½ tsk salt 2 tsk sesamolja 2 tsk rostade sesamfrön GÖR SÅ HÄR 1. Lägg groddar i en stor bunke. Koka upp 2 liter vatten och häll över böngroddarna. Häll genast av vattnet och skölj groddarna med iskallt vatten. Låt rinna av väl i durkslag. 2. Blanda med övriga ingredienser. 32 BUFFÉ #10/2020
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SOFIAS SPANING