Buffé OKTOBER – TREND/SMAK/DESTINATION
Buffé SMAKA PÅ PERU
Buffé BRÖD PÅ FRANSKA
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé KIMCHI MED MERA
Buffé Har du hört talas om bulgogi?
SYDKOREA CHIKIN – KOREAN FRIED CHICKEN 4 PERSONER
/ ÖVER 60 MIN INGREDIENSER Snabbpicklade grönsaker 1 morot 10 cm rättika ½ rödlök 1 dl risvinäger 3 msk strösocker ½ tsk salt Sås 4 vitlöksklyftor 1 msk neutral olja 1 ½ dl japansk soja 2–4 msk gochujang eller 2 msk sriracha + 1 msk misopaste ½ dl honung 2 msk risvinäger 1 dl farinsocker 3 msk ketchup Frityrsmet 1 ½ dl vetemjöl 1 ½ dl majsstärkelse 1 ½ tsk bakpulver 3 dl iskallt vatten Kyckling 2 ½ dl majsstärkelse 2 ½ tsk vitlökspulver 2 tsk gochugaru eller 1 tsk chiliflakes + 1 tsk paprikapulver 1 tsk salt 600 g kycklinglårfilé ca 1 ½ liter neutral matolja att fritera i Till servering 2 msk rostade sesamfrön 1 dl hackade rostade jordnötter kokt ris 35 BUFFÉ #10/2020 GÖR SÅ HÄR 1. Snabbpicklade grönsaker: Skala och strimla morot och rättika tunt. Skala och strimla rödlöken. Lägg i en skål. Blanda risvinäger, socker och salt tills sockret löses upp. Häll lagen över grönsakerna. Låt stå 30 minuter. 2. Sås: Skala och finhacka vitlöken och stek mjuk olja i en liten kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka ihop 10–15 minuter utan lock till en klibbig sås. Ställ åt sidan. 3. Frityrsmet: Blanda ihop alla ingredienser. 4. Kyckling: Blanda majsstärkelse, vitlökspulver, gochugaru och salt i en bunke. Skär varje kycklinglårfilé i 3 bitar. Vänd först kycklingen i majsstärkelsen och sedan i frityrsmeten så de täcks runtom. Vänd sedan en gång till i majsstärkelsen. 5. Värm oljan till 180 °C i en stor kastrull. Fritera kycklingen i omgångar ca 10 minuter eller tills kycklingen är genomstekt och krispig. Lägg på galler eller hushållspapper och låt rinna av. Om du vill ha kycklingen extra krispig friterar du den en gång till. 6. Lägg kycklingen i en bunke och blanda med såsen så kycklingen täcks runt om, strö över sesamfrön och jordnötter. Servera genast med kokt ris och de picklade grönsakerna. TIPS! Förbered kycklingen innan gästerna kommer! Fritera kycklingen i förväg och värm den sedan i 200 °C varmluft 7–10 minuter. Blanda den därefter med sås, sesamfrön och jordnötter.
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SOFIAS SPANING