Öl & Whisky 1
TRE SNABBA Tre snabba frågor Vi ställde tre snabb
a frågor till utställarna på årets Öl & whiskymässa. Såhär svarade de. Agitator Whisky Arbogabaserade Agitators ambition är att ta whiskyn in i 2000-talet och tänka om, tänka nytt och tänka framåt. De vill använda modern teknik och modernt kunnande, parat med nyfikenhet och förändringsvilja, för att utveckla framtidens whisky. Blir whiskyn godare genom vakuumdestillering så använder Agitator den, även om traditionen förespråkar något annat. Kan de göra smakpaletten mer utvecklad, varierad och komplex genom ”förbjudna” experiment med olika träslag i lagringsfaten så tvekar vi inte en sekund. Agitators enda rättesnöre är smaken. Petra Caspolin, marknadsansvarig Agitator Whisky, svarade på våra frågor. Hur många gånger har ni medverkat på mässan? –Det här blir andra året för oss. Vi var med första gången förra året i samband med att vi lanserat våra första produkter. 20 conventum.se/noje Vilka nyheter har ni med er? – Utöver vårt bassortiment av single malt och blended whisky så har vi naturligtvis med årets upplaga av Argument Kastanj, vår Kastanjefatslagrade whisky som släpptes på Systembolaget 4 november i begränsad upplaga. Gårdsmejeriet Ostbiten Gårdsmejeriet Ostbiten hittar man i Östra Granhammar, Vintrosa, ett par mil väst-sydväst om Örebro. Här säljs också garn, skinn och knappar. Väl värt en utflykt, de har helgöppet. Vi talade med Karin Strömberg Lundqvist, Ostmästare. Hur många gånger har ni medverkat på mässan? – Fyra gånger tidigare, men nu är det några år sedan. Varför ska man besöka er monter? – För att smaka gårdsystade ostar där gårdens mikroklimat styr smak och Vilka nyheter har ni med er? – En ny variant på vår blåmögel och en ny vitmögelost. The House of Taste Avsikten med The House of Taste är att erbjuda produkter av toppkvalitet. Pasta bakad i Italien på durumvete och vatten, pesto tillverkad av ursprungsklassad basilika från Ligurien, olivolja tillverkad av handplockade oliver etcetera. Viktigast av allt är producentens passion för sin tillverkning, sin gård, sina träd, buskar och plantor. Det är då det blir en god smakrik produkt som ger din matlagning det där lilla extra, pricken över i:et. Annelie Larsson, smakkonnässör, svarade på våra frågor. Hur många gånger har ni medverkat på mässan? – Vi har varit med vid sex tillfällen tidigare. Varför ska man besöka er monter? Varför ska man besöka er monter? – För att passa på att prova fantastiskt god whisky från ert närområde. All produktion sker i Arboga. karaktär. Vi erbjuder både osttallrik för att prova direkt eller ostkasse att köpa med hem!