Jägargryta med viltkrydda Recept för 6 personer 1
,3 kg älgkött, i grytbitar salt och malen vitpeppar 3 msk vetemjöl 1 tsk 5 paprikapulver gula lökar 250 g svamp 2-3 msk Östragärdes viltkrydda 1 st 4 dl 3 dl 2 st lagerblad Vilt eller köttbuljong rött vin paprikor ca 2 dl vispgrädde smör att steka i Krydda köttet, bryn det och lägg den i en gryta. Pudra över mjölet. Skär löken i klyftor. Bryn dem och därefter svampen och lägg i grytan. Tillsätt enbär, viltkrydda,paprikapulver och lagerblad. Slå i buljong och vin och småkoka under lock ca 1 - 1 1/2 timme. Skär paprikorna i bitar. Tillsätt dem efter halva koktiden. Slå i grädden mot slutet. Smaka av och servera ihop med ris. Smakrik Portabello till förrätt Recept för 4 personer Ostfyllda baconchampinjoner 15 större 100 g 3- 4 msk 10 skivor Champinjoner Gorgonzola Ricotta Bacon Persilja Bryt loss svampfoten och hacka den i mindre bitar. Blanda den tillsammans med ricottan och gorgonzolan. Rör samman och fyll svamparna med blandningen. Linda sedan in champinjonerna i baconskivor och gratinera i ugnen i 200 grader tills baconet fått en fin brun färg och härlig krisp. Hacka persiljan och strö över. Ingredienser 2 st Portabello 2 st 1 st 1 msk Smör Dressing 1 msk Rödvinsvinäger 1 msk Honung 2 msk Olivolja Pastasås med rökta champinjoner Recept för 4 personer 1 st 1 st 2 st 5 st Gul lök Röd paprika Tomater Champinjoner 5-8 skiv. Rökta champinjoner 1 st Vitlöksklyfta 2,5 dl grädde salt & peppar Bryt loss svampfoten och hacka den i mindre bitar. Blanda den tillsammans med ricottan och gorgonzolan. Rör samman och fyll svamparna med blandningen. Linda sedan in champinjonerna i baconskivor och gratinera i ugnen i 200 grader tills baconet fått en fin brun färg och härlig krisp. Hacka persiljan och strö över. Passar perfekt som förrätt till både varma sommarkvällar eller en ruggig höstmiddag. lite extra parmesan. Toppa med den hackade dragonen. Skär bort foten från svamphatten. Dela foten på längden och skär den i mindre bitar. Skiva tomaterna och skär rödlöken i ringar. Fräs svampfoten och rödlöken i smöret. Blanda samman vinäger, honung och olivolja. Häll det försiktigt i stekpannan. Pensla svamphattarna med olja och grilla i ugnen på 200 grader toppa med lökblandningen och tomaterna. Bifftomater Rödlök